Pionirke Trebjese uručile paketiće dječijem odjeljenu bolnice u Nikšiću i Dnevnom centru

0
49
Foto: RK Trebjesa

Pionirke RK Trebjesa generacija 2008/2009 danas su položile ispit iz humanosti i ljudskosti. One su danas uručile djeci novogodišnje paketiće koje borave na Dječijem odjeljenju Opšte bolnice Nikšić kao i djeci iz Dnevnog centar za djecu sa smetnjama u razvoju – Nikšić.

Uz strogo poštovanje epidemioloških mjera, desetak djevojčica zajedno sa trenerima kluba su obišli mališane u ovim zdravstvenim ustanovama i poželjeli im brz oporavak, radost i puno zdravlja u godini koja dolazi.

Kapitenka RK Trebjesa Anđelina Orbović je prezadovoljna inicijativom svojih klupskih drugarica :

“Početkom godine moja generacija u klubu imala je ideju da uradimo neki human gest. Tako smo na našu inicijativu tokom čitave godine skupljale novac da bi sada donirale paketiće djeci sa smetnjama u razvoju. Nastojaćemo da i dalje učestvujemo u nekim humanim aktivnostima jer sa našim malo nekom činimo puno.”

Trener šampionki Miloš Bošković istakao je sledeće:

“Bilo nam je zadovoljstvo da danas podijelimo novogodišnje paketiće djeci koja se trenutno nalaze na dječijem odjeljenju Opšte bolnice u Nikšiću i djeci koja pohađaju Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić. Novčana sredstva za kupovinu paketića su tokom godine sakupljala generacija djevojčica 2008/2009, pa samim tim ova akcija ima dodatnu vrijednost.
Ovom prilikom želim da se zahvalim direktorici dječjeg odjeljenja Aleksandri Antunović i direktoru Dnevnog centra Radovanu Dragniću na saradnji.”

Prilikom gostovanja dogovorena je saradnja sa Specijalnom Olimpijadom Nikšić koja će biti ozvaničena u danima koji dolaze memorandumom o saradnji.