Perez: Prijetnje Uefe se neće obistiniti, igrači da budu mirni

0
60
Foto: Skysports.com

Prvi čovjek Real Madrida Florentino Perez kazao je da je osnivanje Superlige Evrope bilo nepohodno kako bi se spasio fudbal.

“Važni klubovi iz Engleske, Italije i Španije morali su da nađu rješenje za veoma lošu situaciju kroz koju prolazi fudbal. Samo je Real Madrid u gubitku 400.000.000 za dvije godine”, rekao je Perez za Čiringito.

On je detaljno pojasnio zašto je osnivanje ovakvog takmičenja bilo neophodno.

“Fudbal mora da raste, poput kompanija, ljudi, mentaliteta. Mreže su promijenile način ponašanja i fudbal mora da se promijeni i da se adaptira na vrijeme u kome živimo. Gubi se interesovanje za fudbal, pada broj navijača, prava padaju, nešto je moralo da se učini. Svi smo ruinirani, a fudbal je globalna stvar. Ovih 12 timova imaju navijače širom svijeta. Televizija mora da se mijenja, a mi da se prilagodimo. Mladi ljude nijesu više zainteresovani za fudbal. Zašto je to tako? Zato što je mnogo utakmica sa lošim kvalitetom fudbala i nijesu zainteresovani za to. Imaju druge platforme koje im odvlače pažnju”, rekao je Perez.

Prvi čovjek Reala govorio je i kad bi Superliga mogla da startuje.

“Probaćemo da to bude što je prije moguće, želimo da to bude u avgustu, da ne čekamo godinu dana. Pričaćemo sa Uefom i Fifom, ne znam zbog čega su ljuti. Uefa radi u drugačijem formatu koji, prije svega, ne razumijem. A drugo – ne donosi zaradu koja bi spasila fudbal. Kada to kažem, mislim da sačuva fudbal za sve. Mi želimo da ga spasimo da može u narednih 20 godina da živi u miru. Situacija je više nego dramatična”.

Prijetnje UEFA da igračima koji igraju Superligu neće biti dozvoljeno igranje na Evropskom i Svjetskom prvenstvu Perez ne vidi toliko ozbiljno.

“Prijete im. Ali, igrači mogu da budu mirni jer se prijetnje neće obistiniti. Oni koji vode monopol, Uefa, moraju da budu transparentni. Uefa nema dobru sliku u svijetu, da ne pominjem stvari koje su radili. Mora da postoji dijalog bez prijetnji. Prezentovali su format koji niko ne razumije. Kažu da će početi 2024. godine, a do tada smo mrtvi! Postoje klubovi koji su izgubili stotine miliona”, nagalsio je on.