OSCG: Bašić odabrao odbojkaše, okupljanje 18. aprila

0
44
Odbojkaši, Foto: Odbojka.me

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić saopštio je spisak igrača koji će boraviti na pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se održavaju u maju. Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi F sa selekcijama Grčke, Gruzije i Azerbejdžana.

Okupljanje reprezentacije je u nedjelju 18. aprila u hotelu ”Voco’ ‘u Podgorici, a dan ranije svi članovi ekipe će uraditi PCR testove na covid-19, a igrači ljekarske preglede.

Na spisku se nalaze:

Tehničari: Rajko Strugar, Nikola Radonić, Danilo Dubak;
Primači servisa: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Božidar Ćuk, Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić;
Korektori: Milos Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Jovan Delić, Bojan Strugar;
Srednji blokeri: Luka Babić, Ivan Ječmenica,  Blazo Milić, Matija Ćinćur;
Libera: Nikola Lakčević, Milos Kosović, Ivan Vlahović;

Osim selektora Veljka Bašića, u stručnom štabu su još njegovi pomoćnici Srđan PopovićDarko Prebiračević i Balša Radulović, kondicioni trener Vladimir Živanović, statističar Ajkut Ajdin, ljekar reprezentacije prof.dr Miroslav Kezunović, te fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović.

Naši odbojkaši igraće 7, 8. i 9. maja na turniru u Tbilisiju (Gruzija), gdje će im protivnici redom biti Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta ”crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska). Sama završnica održaće se u Katovicama.

Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.