Okupili se “Sokoli”; Radulović: Ovo je najbolje što Crna Gora ima

0
47
Foto: FSCG.me

“Hrabri sokoli” počeli su danas pripreme za početak novog kvalifikacionog ciklusa, ovog puta za Svjetsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Kataru.

Selektor Miodrag Radulović u razgovoru sa novinarima obećao je da će borbene ,,sokolie” u grupi G.

“Ono što možemo da obećamo je da žemo se boriti za svaki gol, za svaki bod. Borićemo se hrabro i dostojanstveno sa svima”, istakao je selektor Radulović.

Prvi izazov je gostovanje Letoniji, 24. marta u Rigi.

“Početak je najvažniji, jer dobri rezultati podižu timsku atmosferu, samopouzdanje kod igrača, ambijent oko tima se mijenja. Prvi meč moramo da odigramo disciplinovano, mudro i hrabro. Letoniju smo skautirali do detalja, to je ekipa sa nekadašnjim ostrvskim, sa mnogo duela, borbom. Mi moramo da im odgovorimo na isti način kada oni imaju loptu, a kada smo mi u posjedu da igramo onako kako najbolje znamo i kako naš kvalitet može da dođe do izražaja. Malo me plaši stanje terena, ali ne može ništa da nas poremeti u našoj želji da ostvarimo pobjedu. Pričao sam sa momcima, znaju šta ih čeka u Letoniji i spremni su na sve – i na rivala, i na hladnoću i na teren”, objasnio je Radulović.

Nezgodna okolnost je manjak vremena za trening. ,,Sokoli” će uoči duela sa Letonijom odraditi samo jedan trening u kompletnom sastavu.

“Imamo jako malo vremena za rad, svega par treninga, a to znači da ćemo morati više da pričamo. Momci koje sam pozvao dolaze iz velikih klubova i ozbiljnih liga. Sa nekima se znam iz mlađih selekcija i vjerujem da će bez problema prihvatiti način na koji želim da igramo”, kazao je selektor. “Ovo je najbolje što Crna Gora ima u ovom trenutku, a posebno sam zadovoljan što su igrači u takmičarskom ritmu i igraju u dobroj formi. Nemamo mnogo vremena da treniramo, ali razgovarali smo i razgovaraćemo mnogo, predočićemo im šta se traži, a oni su dovoljno iskusni da to prenesu na teren. Imam maksimalno povjerenje u njih, njihov kvalitet, a želja i motiv za igranje u nacionalnom timu uvijek su bili veliki”, rekao je Radulović.

Selektor ima iskustva u kvalifikacijama za velika takmičenja – selekciju Libana je odveo na završnicu Kupa Azije.

  • Bio bih najsrećniji čovjek na svijetu da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Ali, idemo korak po korak. Imamo tri utakmice za sedam dana u martovskom terminu, a fokus je na prvu sljedeću. To je duel sa Letonijom u Rigi, istakao je Radulović.

“Sokoli” će sjutra trenirati na “DG areni” u Lješkopolju, a preksjutra putuju za Rigu. Nakon gostovanja Letoniji, slijede dueli sa Gibraltarom i Norveškom u Podgorici.