Održan seminar za trenere kadetskih i omladinskih ekipa

0
26
Foto: FSCG.me

Kancelarija za razvoj omladinskog fudbala FSCG organizovala je seminar za trenere kadetskih i omladinskih selekcija klubova koji se takmiče na republičkom nivou.

Prezentacija je održana na primjeru FK Budućnost, jednom od najboljih kada je riječ organizaciji kluba u dijelu rada sa mlađim kategorijama. Trener u omladinskoj školi FK Budućnost, Željko Ćetković, kao i kondicioni trener mr Milivoje Grbović, sa svojim saradnicima predstavili su kolegama na seminaru način rada.

Treneri učesnici seminara dobili su informacije i formu prezentacije, a nakon toga prisustvovali praktičnom radu sa kadetskom ekipom FK Budućnost. Prisutni su imali priliku da vide dvije vrste prezentacija. Prvi dio se odnosio na fitnes trening, dok je drugom dijelu tema bila elementarna tehnika i primjena tehnike u igri.

Seminar je završen okruglim stolom, na kojem su učesnici razmijenili iskustva o radu u svojim klubovima.

“Cilj seminara bio je da okupimo trenere omladinskih i kadetskih ekipa, kako bi imali priliku da na djelu vide način rada u FK Budućnost. Po našem mišljenju, FK Budućnost dostigao je visok nivo kvaliteta rada sa mlađim kategorijama, budući da imaju dobre uslove i organizaciju na svom trening kampu. Održan je i okrugli sto, na kojem se diskutovalo o raznim temama vezanim za rad sa mlađim kategorijama. U toj diskusiji najviše se dalo pažnje fitnes treninzima, jer ostali klubovi nemaju teretanu u okviru svojih trening kampova. Urađeni su i video snimci današnjim prezentacija, koji će biti proslijeđeni svim klubovima čiji su predstavnici bili na seminaru”, kazao je Mojaš Radonjić, direktor Kancelarije za razvoj omladinskog fudbala FSCG.

Ispred FSCG prisutne su pozdravili Mojaš Radonjić i direktor Centra za edukaciju trenera, dr Niko Raičković.

Današnjem seminaru prisustvovali su treneri klubova iz Udruženja klubova FSCG Jug i Sjever, dok će iduće sedmice isti seminar biti za članove Udruženja klubova FSCG – Centar.