Odbojkašice počele pripreme za kvalifikacije

0
23
Foto: OSCG

Nakon odbojkaša koji su se okupili u nedjelju, dan kasnije počele su i pripreme odbojkašica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Zbog izuzetno finala plej-ofa domaćeg šampionata, djevojke iz Luke Bar i Galeba pridružiće se kasnije, pa su se u hotelu “Voco” u Podgorici selektoru Nikoli Masoničiću u ponedjeljak 19. aprila javile Marija Šušić, Ema Uskoković, Nikoleta Perović, Mina Dragović, Saška Đurović i Melisa Cenović.

Reprezentaciji će se kasnije pridružiti Lana Labović, Tijana Tvrdišić, Marija Tuševljak, Simona Petranović, Dijana Vuković, Nevena Vukčević, Dušanka Petrović, Ana Otašević, Marija Milović, Evgenija Milivojević, Danijela Džaković, Milena Burzanović i Jelena Cvijović. Nažalost, reprezentacija će biti oslabljena neigranjem kapitenke Tanje Bokan, koja i pored velike volje zbog bolesti nije mogla da se odazove.

Selektoru Masoničiću, pomagaće treneri Predrag Đonović, Marko Radusinović i Zlatko Ćaćić. Kondicioni trener je Vladan Mihailović, statističar je Đorđe Nahod, ljekar reprezentacije je prof.dr Miroslav Kezunović, a fizioterapeut Tanja Savović.

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi D sa ekipama Slovačke, Finske i Kosova, a turniri će se održati u Podgorici i Nitri (Slovačka).

Prvi turnir kvalifikacija, koje bi našoj zemlji mogle da donesu istorijski, prvi plasman na Evropski šampionat, održaće se od 7. do 9. maja u Podgorici, a drugi od 13. do 15. maja u Nitri (Slovačka).

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održaće se od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu (Srbija), Plovdivu (Bulgarska), Zadru (Hrvatska) i Kluž-Napoki (Rumunija). Borbe za medalje biće u Beogradu. Osim domaćina i osam najuspešnijih selekcija sa EP 2019, mjesto na šampionatu Starog kontinenta imaće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest kvalifikacionih grupa.