Odbojkaši putuju u Gruziju na kvalifikacioni turnir

0
29
Foto: Odbojka.me

Odbojkaši Crne Gore u srijedu putuju za Tbilisi, gdje se od 7. do 9. maja igra prvi kvalifikacioni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Nažalost, na posljednjem treningu uoči odlaska u glavni grad Gruzije, povrijedio se talentovani primač servisa Budućnost Volley-a Nemanja Peruničić, koji je nastupao na Evropskom prvenstvu 2019. u Holandiji i koji je bio na spisku putnika za Tbilisi. Selektor Veljko Bašić odlučio je da umjesto Peruničića na put ide njegov klupski drug Ivan Vlahović, koji igra na poziciji libera.

Za Gruziju putuju: Aleksandar Minić, Miloš Kosović, Luka Babić, Ivan Zvicer, Rajko Strugar,Vojin Ćaćić, Nikola Radonić, Nikola Lakčević, Marko Bojić, Blažo Milić, Bojan Strugar, Ivan Ječmenica, Ivan Vlahović i Milutin Pavićević.

U stručnom štabu su selektor Veljko Bašić, njegovi pomoćnici Srđan Popović i Darko Prebiračević, kondicioni trener Vladimir Živanović, statističar Ajkut Ajdin, fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Vlado Đurović.

Protivnici naše selekcije na turniru u Tbilisiju biće redom Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija Geuzije.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta “crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska). Sama završnica održaće se u Katovicama. Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.