Obradović predstavljen: Samo je Real u rangu sa Partizanom, pozvaću dobrog prijatelja Radonjića da se ispričamo

0
87
Foto: MN Press

KK Partizan predstavio je danas novog trenera, legendarnog Željka Obradovića.

Najbolji trener Evrope odlučio je da se posle 30 godina vrati među crno-bijele nakon što je 1992. godine sa beogradskim klubom osvojio prvu Evroligu.

“Prva misao ide ka tome da se pridružim čestitkama u košarkaškom Savezu na uspjehu, Daniloviću, Marini Maljković. Želim naravno da iskoristim priliku da se zahvalim predsjedniku kluba, Ostoji Mijailoviću na šansi da radim u Partizan. Vratio sam se zbog emocija koje dolaze iznutra. Srećan sam što sam trener Partizan. Biio sam u kontaktu sa Savićem tri mjeseca, drago mi je što je Ostoja sredio neke finansijske stvari u klubu. Sada svi želimo da vratimo Partizan tamo gdje pripada. U Evropi ne postoji klub koji je dao toliko igrača, koji su osvajali toliko trenera. Jedini klub koji je u rangu sa Partizanom je možda Real Madrid”, rekao je Obradović na početku izlaganja.

Novinari su upitali Obrdaovića da li se plaši medijskog “rata” sa predsjednikom Zvezde Nebojšom Čovićem.

“Moja ekipa i ja nikoga nećemo provocirati ni protivničke igrače ni navijače ni trenere… Davaćemo primjer svima. Na tome ću insistirati. Pozvaću sigurno dobrog prijatelja Dejana Radonjića da se ispričamo. Znam i dosta ostalih trenera iz regiona. I sa Čovićem sam u veoma korektnim odnosima i volio bih da se to nastavi. Ne vidim da će biti problema. Poruka navijačima Partizana je da rade ono što su najbolje radili. Da podržavaju igrače. Da budu odani i u teškim momentima. Da znaju da je ovo dug put. I strašno bih volio da u našoj dvorani svima pokažu da su primjer. I da ne čujemo nijednu ružnu reč na račun drugih klubova. Da cijela Evropa priča o navijačima. Insistiraću na tome”, rekao je Obradović.

Iskusni trener sa Partizanom je potpisao trogodišnji ugovor, a sada ga čeka veliki posao i formiranje tima.