Novak, Rodžer ili Serena će biti smješteni u predsjedničkom apartmanu na Vimbldonu

0
58
Novak i Rodžer na Vimbldonu

Početak Vimbldona se bliži, igrači nestrpljivo čekaju nastup na travnatoj podlozi u Londonu, nakon što su prošle godine preskočili ovaj Gren slem zbog pandemije koronavirusa.

Mediji u Britaniji već uveliko pišu o predstojećem Vimbldonu, a dosta pažnje posvetili su smještaju tenisera.

Svi učesnici, uključujući i članove njihovih ekipa biće smješteni u istom hotelu – Park Plaza sa 1.109 soba i apartmana. Najam jednokrevetne sobe koštaće 220 funti, dok će za dvokrevetnu biti potrebno da se izdvoji 280 funti. Čak 63 apartmana ima spoljne balkone, pa se očekuje da će njih dobiti igrači koji dođu na turnir sa svojim porodicama.

Hotel je izgrađen 2010. godine, nalazi se na oko 45 minuta vožnje do Vimbldona, a pogled iz soba prostiraće se ka Temzi, čuvenom azilu za pse i mačke “Batersi dogs end kets” i bolnici Sent Tomas, gdje se britanski premijer Boris DŽonson liječio od koronavirusa.

Britanski “Dejli mejl” koji je objavio reportažu o smještaju tenisera u Park Plazi piše da hotel ima jedan predsjednički apartman i postavlja pitanje “da li će ga organizator dati na korišćenje Rodžeru Federeru, Sereni Vilijams ili pobjedniku poslednjeg izdanja na Vimbldonu Novaku Đokoviću.

Đoković na Vimbldonu juri svoj 20 Gren slem trofej, treći ove godine po redu, pošto je osvojio već Melburn i Rolan Garos.