Nikšićanin, stub odbrane Budućnosti za Indirekt: Prva dupla kruna je nešto što ova generacija zaslužuje

0
191
Ćuković u dresu Budućnosti, Foto: Privatna arhiva

Koliko su štoperi bitna karika tima najbolje se osjeti onda kada neki od njih silom prilika odsustvuje sa terena, pa “promaja” u odbrani bude tolika da ostatak tima ne može nikako da nadomjesti taj gubitak.

Takav peh imala je i podgorička Budućnost i to taman onda kada je trebalo potvrditi sve što je urađeno prethodnih mjeseci. Stameni Nikšićanin, Igor Ćuković, drugi put je imao jednu od najtežih povreda u sportu – pokidane ligamente koljena.

To je Ćukovića odvojilo od terena baš u utakmicama kada je trebalo ovjeriti titulu, ali je Budućnost i bez njega stigla do trona. “Plavi” imaju priliku da sezonu krunišu duplom krunom.

“Sigurno jedna sjajna sezona za nas koja može biti začinjena prvom duplom krunom u istoriji kluba. Nijesmo počeli kako smo željeli, dva poraza u prva tri kola, ali i tada smo znali da posjedujemo kvalitet i da će forma vremenom doći. Evropske utakmice su nam to i pokazale, pogotovo pobjeda u Kazahstanu koja nam je dala vjetar u leđa za nastavak sezone. Ostaje žal za ispuštenom prilikom u Sarajevu, ali imaćemo šansu ovog ljeta da ispravimo to. U prvenstvu smo bili dominatni, rekordi koje smo postavili govore o tome, dizali smo formu iz kola u kolo i postavili zadatak novim generacijama da ih obore”, kazao je Ćuković za Indirekt.

Foto: Privatna arhiva

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da je Budućnost titulu ovjerila na terenu najvećeg rivala, u Nikšiću protiv Sutjeske. Posebno emotivan momenat bio je upravo za Ćukovića koji je sezonama bio stub odbrane kluba sa stadiona kraj Bistrice.

“Sigurno da je sjajan osjećaj. Od trenutka kada sam došao u klub želio sam samo da budemo šampioni i na kraju se to i ostvarilo. Ono što mi je još draže je to što sam proslavio titulu sa saigračima na terenu prije nego što ću otici na pauzu zbog povrede. Znam da nećemo stati na ovome, dupla kruna je želja svih nas i mislim da to ova generacija zaslužuje”, kazao je 28-godišnji štoper.

Ipak, povreda ligamenata koljena uzdrmala je Ćukovića koji će sada mjesecima biti van terena i to drugi put u karijeri.

“Teško mi je pala povreda, opet ću morati da odsustvujem pola godine, ali kad je već moralo tako, nema nazad, već ću dati sve od sebe da se što prije priključim saigračima. Ostaje žal što neću moći da pomognem ekipi u završnici Kupa i borbi za Evropu, ali znam da će biti vremena da nadoknadim sve to. Ovim putem im želim svu sreću i znam da će biti još razloga za slavlje”, siguran je Igor.

Foto: Privatna arhiva

Nikšićanin je u Budućnost stigao iz pljevaljskog Rudara, karijeru počeo i razvio se u ozbiljnog igrača u Sutjesci, igrao i za Iskru, a nastupao je još i u Norveškoj, Albaniji i Češkoj za klubove Elverum, Kamzu i Znojmo.

“Bila su to velika iskustva za mene, odigrao sam skoro sve utakmice i to mi govori da sam pokazao određeni kvalitet. Odlično sam prihvaćen gdje god sam bio i iz tog perioda imam samo pozitivne stvari. Da budem iskren najljepše mi je bilo u periodu u kom sam igrao u Crnoj Gori. Ovdje sam kroz fudbal stekao mnogo prijatelja i to ne moze da se poredi ni sa čim drugo”, zaključio je Ćuković.