Nesvakidašnji incident: Senegalski košarkaš šakom udario kapitena reprezentacije BiH i slomio mu vilicu (VIDEO)

0
50
Halilović i Ture, Foto: Leprogres.fr

Utakmicu sedmog kola francuskog košarkaškog prvenstva između Roana i Bulonj Metropolitansa obilježio je incident u kojem je Bubakar Ture u duelu bez lopte šakom udario kapitena reprezentacije BiH Miralema Halilovića te mu tom prilikom slomio vilicu.

Sredinom treće dionice Ture je brutalno udario Halilovića koji je tek nakon nekoliko sekundi shvatio da je ozbiljno povrijeđen, nakon čega se želio fizički obračunati sa Senegalcem.

Kako prenosi L'Equipe, Haliloviću je nakon pregleda ustanovljena fraktura vilice i van terena će biti najmanje tri mjeseca te je malo vjerovatno da će zaigrati do kraja sezone.

To znači da neće konkurisati ni za predstojeće utakmice naše reprezentacije u kvalifikacijama za EP protiv Grčke i Bugarske.

Bubakar Ture će se pojaviti pred disciplinskom komisijom narednih dana, a suočava se s vrlo teškom kaznom koja bi, s obzirom na okolnosti, mogla varirati od nekoliko mjeseci do suspenzije do kraja sezone.

Senegalac je na društvenim mrežama iznio djelomično izvinjenje, osuđujući ”mnoge niske udarce” svog protivnika, ali priznajući da je ”pretjerao”.

– To ne opravdava moje ponašanje i nije bilo dobar primjer za mlade navijače. Izvinjavam se Miralemu Haliloviću, njegovim saigračima, kao i svojim, napisao je Ture.

Metropolitans za koji nastupa Halilović je na kraju izgubio rezultatom 80:67, a Zmaj je postigao 13 poena za 16 minuta provedenih na parketu.