Nekadašnji kapiten Sutjeske ponovo kraj Bistrice: Čeka nas puno posla

0
360
Foto: FSCG

Osvojio je sa Sutjeskom dvije šampionske titule, prve za nikšićki klub, i to kao kapiten. Bio je dugogodišnji reprezentativac Crne Gore, mlade i seniorske selekcije. Sa Mogrenom je takođe dva puta bio najbolji u Crnoj Gori, a sa budvanskim timom je osvajao i Kup. Put ga je kroz karijeru vodio i u Mađarsku, kao i na Maltu, gdje je sa Balzanom izborio istorijske nastupe u evropskim takmičenjima.

Nekadašnji golman i kapiten nikšićkih „plavih“ Ivan Janjušević ponovo je kraj Bistrice. Ovoga puta u ulozi menadžera-sekretara i sa misijom da pomogne klubu koji mu je sve, klub u koji je započeo prve fudbalske korake i u kojem je proveo najljepše igračke dane.

„Veoma sam srećan što sam opet u klubu koji najviše volim i što ću učestvovati u kreiranju novih uspjeha Sutjeske. Zahvaljujem se novom predsjedniku Marku Mitroviću i sportskom direktoru Krstu Koprivici što su mi ukazali povjerenje i omogućili da opet mogu da doprinosim rezultatima kluba sa kojim sam kao igrač doživio mnogo uspjeha i sa kojim sam pisao istoriju. Motiva svakako ne fali jer je Sutjeska, kao jedan veliki klub, sama po sebi motiv“, ističe Janjušević u razgovoru za naš portal.

Popularni Janjo svakako da pamti lijepe dane koje je provodio kraj Bistrice, naročito u sezonama 2012/13 i 2013/14 kada je Sutjeska donosila radost svojim navijačima osvajajući šampionske titule.

„Pa naravno da se to nikada ne zaboravlja. Bila mi je velika čast što sam kao kapiten predvodio tu sjajnu grupu momaka koji su ispisivali najljepše stranice Sutjeske i što smo upisani kao tim koji je prvi donio pehar kraj Bistrice. Međutim, od starih uspjeha se ne živi, sada sam tu da sa voljenim klubom gledamo naprijed. Pred novom upravom je mnogo posla jer nas očekuju obaveze u Evropi, a potom i u domaćim takmičenjima, a prije toga je potrebno posložiti sve kockice. Čeka nas mnogo zadataka, a prvi je sastavljanje tima za narednu sezonu i već smo se uveliko bacili na posao“, ističe nekadašnji golman „plavih“.

Ivan odlično zna šta je potrebno da bi klub funkcionisao na pravi način i da bi se postizali ozbiljni rezultati. Osim sklapanja igračkog kadra i toga da svako radi svoj posao kako treba, potrebna je sportska sreća i pomoć navijača koja je u prethodnoj sezoni izostala zbog dobro poznatog razloga.

„Svakako da sve treba da funkcioniše kako treba. Najbolji recept je da svi moramo biti posvećeni poslu i ja mogu obećati da ću se zalagati za klub kao što sam to radio kao i igrač. Da tako ne mislim ne bih ni bio ovdje. Navijači su polako počeli da se vraćaju na stadion i nadam se da će i kada krene sezona situacija sa virusom biti pod kontrolom i da će navijači moći da budu uz nas. Sjećam se da su nam oni uvijek bili najviša podrška, kada nam je išlo obro, ali i kada nismo bili na očekivanom nivou. Bez njih sigurno ne bi postigli sve što smo uspjeli. Vjerujem da ćemo se opet zajedno radovati i u novoj sezoni uspjesima Sutjeske“, istakao je Janjušević za kraj razgovora.