Najljepše crnogorske sportistkinje

0
1590
Foto: Indirekt

Osim što na terenu i sportskim borilištima predstavljaju našu zemlju i svoje klubove na najbolji način, crnogorske sportistkinje jedan su od najboljih ambasadora svoje domovine u svijetu zahvaljujući ljepoti.

Indirekt zbog toga svojim čitaocima predstavlja neke od naših najljepših sportsitkinja:

Dijana Ujkić

Crnogorska rukometašica koja brani boje rumunske ekipe Glorija Buzau plijeni svojom ljeptom i na terenu i van njega. Ujkić još od 2016. brani boje crnogorske selekcije, ima 24 godine, a rođena je u Podgorici.

Slađana Pejović

Najbolja crnogorska atletičarka i jedna od najboljih sportistkinja naše zmelje. Perunović sa velikim uspjehom predtsvlja Crnu Goru na raznim takmičenjima, kako domaćim, tako i međunarodnim.

Tanja Bokan

Naša odbojkaška reprezentativka članica je italijanske Kazerte. Rođena Baranka već godinama brani boje Crne Gore i jedan je od najboljih igračica na tlu Evrope.

Ljiljana Matović

Atletičarka barskog Dionisa prošle godine je bila prvakinja Crne Gore u troskoku. Takođe, kao veoma mlada je bila rekorderka naše zemlje u petoboju.

Nikoleta Perović

Naša odbojkašica od zimus je članica AEK-a iz Atine. Iako mlada (1994. godište) ima veliko iskustvo i promijenila je dosta klubova, a sa dosta uspjeha nastupa za našu selekciju.

Danka Kovinić

Najbolja crnogorska teniserka već godinama je nešto najbolje što naš “bijeli sport” ima i njena forma je u poslednje vrijeme u uzlaznoj putanji. Ona je trenutno 65. igračica svijeta.

Milica Milošev

Crnogorska košarkašica i nekadašnja reprezentativka. Milošev je u karijeri promijenila veliki broj klubova i za njih igrala sa dosta uspjeha.

Majda Mehmedović

Jedna od najboljih crnogorskih rukometašica ikada. Majda trenutno brani boje Budućnosti, a sa Crnom Gorom bila je prvak Evrope 2012. godine. Takođe, sa našom selekcijom osvojila je srebro iste godine na Olimpijskim igrama.

Biserka Radulović

Crnogorska karatistkinja bila je sportista Podgorice 2011. godine, a uz to i šampionka Balkana i Mediterana. Sa velikim uspjehom predstavlja našu zemlju na svim takmičenjima.

Jovanka Radičević

Rukometašica Budućnosti, jedna od najboljih u crnogorskoj selekciji. Poput Majde emhemdović osvajačica zlata na Evropskom prvenstvu 2012. sa našom reprezentacijom, kao i srebra na OI iste godine.