Mornar doveo peto pojačanje

0
41
Trej Luis, Foto: KK Mornar

Peto pojačanje Mornara za novu sezonu je Trej Luis, američki bek šuter koji je lani nosio dres Makabi Rišona u kojem je po meču prosječno bilježio 14,3 poena imao dva skoka i 1,9 asistencija.

Po dolasku iz Amerike u Evropu, Luis je prvo igrao godinu i po za njemački Bajrot (14,6 poena, tri skoka, dvije asistencije po meču), i polusezonu u Ulmu (11,6p, 1,8sk, 2,1as).

U februaru 2018. godine je otišao u francuski Burž (17,2 poena, 3,2 skoka i 3,9 asistencija). U ljeto 2018. godije je igrao ljetnju ligu za Jutu, sa kojom je potom potpisao i ugovor, ali nije zaigrao u NBA, jer “džezeri” raskinuli ugovor, pa je zaigrao u razvojnoj ligi za Solt Lejk Siti stars.

Godinu nakon toga se vratio u Evropu, ponovo u Francusku, jer je pretprošlu proveo sezonu igrajući za Gravelin, sa prosjekom od 14 poena, 3,8 skoka i 2,7 asistencije po meču.

Prije Luisa pristupnicu Mornaru su potpisali centar Gligorije Rakočević, 24-godišnji američki bek Kori Dejvis i povratnici krilo Strahinja Mićović i krilni centar Milija Miković.

Od prošlogodišnjeg tima, ugovore za narednu sezonu imaju Aleksandar Lazić, Marko Jeremić, Tejlor Smit i Nemanja Vranješ.