Mornar dočekuje Krku

0
21
Foto: KK Mornar

Utakmicama 19. kola, danas se nastavlja takmičenje u ABA 2 ligi, u okviru kojeg će Mornar dočekati ekipu Krke.

Barani su izgubili pet od posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima, pa je meč protiv Krke šansa za prekid negativnog niza.

Mornar muku muči i sa povrijeđenim igračima. Džejkob Pulen i Ajzea Vajthed su i dalje van terena i neće ih biti ni u današnjem meču.

Ipak, strateg Barana Mihailo Pavićević očekuje pobjedu.

„Krka je standardan abaligaš, godinama igra u regionalnom takmičenju i ako vratimo film, podsjetićemo se i da je bila specijalista za sječu favorita. I ove godine je svima ozbiljan rival i napravila je nekoliko iznenađenja. Ko god ih je iole potcijenio, to je platio. Krka igra svoju igru, bez nekog velikog pritiska, ali na svakoj utakmici njeni skupo igrači daju svoj maksimum. Svjestan sam da nas čeka teška utakmica jer je to iskusna ekipa koja će iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže. Ukoliko od početka nametnemo svoj ritam i budemo koncentrisani svih 40 minuta, onda, uprkos tome što smo veoma oslabljeni, bez Pulena i Vajtheda, jakih individualaca, naših ponajboljih igrača ove sezone, očekujem pobjedu”, rekao je u najavi meča Pavićević.

U prvom meču ovih ekipa, u Sloveniji u šestom kolu ABA lige Mornar je slavio 84:74, a večerašnji duel u “Topolici” zakazan je za 18 sati.