Moraitis: Hvala ti Budućnosti

0
34
Foto: FK Budućnost

Fudbalski klub Budućnost i 23-godišnji napadač Panajotis Moraitis su dogovorili sporazumni raskid saradnje – razlaz je bio prijateljski, a Grk se na svemu lijepom doživljenom u proteklih godinu dana zahvalio “plavima”.

“Prije svega, veliko hvala predsjedniku Veselinu Mijaču i bivšem sportskom direktoru Zvezdanu Miloševiću što su mi pružili priliku da budem dio kluba kakav je Budućnost“, poručio je Moraitis, koji je uputio i poruku zahvalnosti.

“Naravno, bila je privilegija sarađivati sa trenerima Mladenom Milinkovićem, Andrijom Delibašićem, Božidarom Vuksanovićem i Nikolom Vukčevića, kao i sa fizioterapeutima Zoranom Jovovićem i Damirom Zejnilovićem, te ekonomima Zoranom Gajevićem i Dragoljubom Jovanovićem“.

Mora ili Paljo – kako su ga zvali sada već bivši saigrači iz milošte – napušta “plave“ nakon 30 odigranih utakmica i 10 golova. Prošlog proljeća u šampionskoj sezoni je bio sjajan (11 utakmica, osam golova), tokom Evrope je nagovijestio da bi opet mogao da zablista (tri utakmice, jedan gol), ali je u rekordnoj jeseni kluba zakočio (15 utakmica, jedan pogodak)…

“Međutim, najveću zahvalnost dugujem saigračima sa kojima sam trenirao prethodnih godinu dana. Osvojili smo titulu, nedostajalo nam je malo sreće u Evropi, a onda je došla i jesenja kruna. Budućnosti želim još puno trofeja ubuduće i da bude dominantna kao jesenas. Na kraju, ne mogu da zaboravim navijače koji su me od starta prihvatili, čuvali me i podržavali. Draga Budućnosti, želim ti puno sreće i hvala na svemu“, rekao je u emotivnoj poruci Moraitis.

A nakon prijateljskog rastanka, naš klub je poželio Panajotisu mnogo sreće u nastavku karijere…

Bio si naš grčki ratnik u napadu sa kojim je osvajanje titule izgledalo dostižno i u doba korone. Sa tobom smo sanjali nakon gola u Sarajevu da možemo napraviti još jedan korak u Ligi Evrope, ali došlo je vrijeme da nam se putevi raziđu. Prijatelju, želimo ti sve najbolje u nastavku karijere, da se vratiš na golgeterski učinak od prošle sezone i da ostvariš sve svoje snove. Tvoja Budućnost“, stoji u poruci uprave kluba na čelu sa predsjednikom Veselinom Mijačem.