Mlađi kadeti slavili u Skoplju

0
23
Foto: FSCG

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore upisala je trijumf od 1:0 u drugom prijateljskom duelu sa Sjevernom Makedonijom.

Ekipa Radovana Kavaja odigrala je još jedan dobar meč, a pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija da su njegovi igrači u finišu iskoristili nekoliko dobrih situacija.

– Odigrali smo još jednu dobru utakmicu, iako se vidjelo da smo umorni. Možda prvo poluvrijeme nije bilo na nivou igre iz prethodnog meča, ali smo nakon toga ipak našli način da pobijedimo kvalitetnog protivnika. Mogu biti zadovoljan ovim utakmicama u Skoplju, bitno je da smo napravili osnov iz kojeg možemo da napredujemo. Dobra stvar je što su igrači prihvatili ono na čemu instistiramo i nadam se da ćemo kroz naredna okupljanja napredovati i stvarati kontinuitet dobrih rezultata, jer mislim da ova generacija ima kvalitet za tako nešto, rekao je poslije meča Kavaja.

Naša selekcija kontrolisala je dešavanja na terenu od samog starta utakmice. U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, osim nekoliko opasnih napada ,,sokola“.

U nastavku je Crna Gora bila konkretnija, a do vođstva je došla u 62. minutu. Strahinja Tešović je dao odličnu loptu za Marka Perovića, koji je prošao pored dva čuvara, a zatim majstorski poslao loptu u mrežu sa desetak metara iskosa.

Nakon vođstva, ,,sokoli“ su još više imali loptu u svom posjedu, dok protivniku nijesu dali puno prostora za igru.

U sudijskoj nadoknadi naša selekcija mogla je i do drugog pogotka. Oba puta u šansi je bio Denis Ljuljanović, čiji je jedan udarac odbranio golman domaćina, a drugi je završio pored gola Sjeverne Makedonije.