Mladen i njegove djevojke ispisuju najljepše stranice bjelopoljskog kluba

0
334
Foto: OK Jedinstvo

Mlada ženska ekipa Odbojkaškog kluba Jedinstvo sanja svoj san. Bjelopoljke sjutra igraju najznačajniju utakmicu u sezoni, a za mnoge od njih je to i utakmica karijere. Izabranice Mladena Miladinovića očekuje duel protiv ekipe Luke Bar u polufinalu Kupa Crne Gore.

Ovaj uspjeh za ovu mladu ekipu nije stigao slučajno, već je on posljedica predanog i kontinuiranog rada. Kako su Bjelopoljci bili ponosni na mušku odbojkašku ekipu iz svog grada, sada se mogu dičiti i igrama i rezultatima ženske ekipe Jedinstva.

Možda i najveći krivac za to je upravo njihov trener, koji je cijelu svoju igračku, ali i trenersku karijeru vezao za klub iz grada na Limu. Iskoristili smo priliku da i porazgovaramo sa Mladenom, jer je on bio svjedok najvećih uspjeha muške ekipe, a sada ispisuje najljepše stranice kluba i sa djevojkama Jedinstva.

“Već dugi niz godina sam u odbojci. Prvo kao igrač, a onda i kao trener u OK Jedinstvo. Počeo sam kao trener u muškoj ekipi gdje sam prošao rad sa svim selekcijama kluba, a posljednjih par godina sam mozda malo više orijentisan radu sa ženskom ekipom, odnosno unazad tri godine kada smo i prvi put zaigrali u Prvoj ligi. Moram istaći da je najveći uspjeh napravljen sa muškom ekipom, gdje sam kao pomoćni trener osvajač dvije duple krune. Trenutno sam trener ženske seniorske ekipe gdje iz godine u godinu biljezimo rezultate koji pokazuju da smo na pravom putu”, ističe Mladen u razgovoru za naš portal.

Bijelo Polje ne mora da brine za budućnost kada je odbojka u pitanju. Talenata ne fali, a izgleda da su Mladen i kolege pronašli recept za stvaranje igrača, ali i za pravljenje rezultata.

“Mislim da uz jedan ozbiljan rad kakav je trenutno kod nas u klubu u obje konkurencije, za perspektivu i razvoj odbojke ne moramo brinuti. Na nama trenerima je da prepoznamo talenat i kvalitet djece koja kod nas prave prve odbojkaške korake i da pokušamo da ih na pravi način usmjerimo i uvedemo u jedan od najljepših sportova”, ističe naš sagovornik, koji radi i u OŠ “Marko Miljanov“ kao profesor fizičkog vaspitanja, gdje takođe ima priliku da kroz rad sa djecom otkriva njihove talente ne samo prema odbojci već i ostalim sportovima i tako ih usmjerava na pravi put.

Da se preko noći ne postižu uspjesi to se potvrdilo i kod ove ekipe jer su rezultatima seniorskog tima prethodili uspjesi mlađih kategorija.

“Od prvog plasmana u Prvu ligu,svakako da je i rad sa seniorskom ekipom podignut na jedan veći nivo. Tu prije svega mislim na povećanje broja treninga kao i broja odigranih utakmica. Obzirom da je za mlade igrače i mladu ekipu izuzetno važno da imaju veći broj utakmica, kako bi se podizao kvalitet igre, samim tim smo i mi iz sezonu u sezonu igrali sve kvalitetnije i bolje. Kroz ovu sezonu smo odigrali nekoliko kvalitetnih mečeva, pogotovo protiv ekipa koje su bile izraziti favoriti i time pokazali da polako stasavamo ekipu protiv koje niko neće moći unaprijed da upiše pobjedu. Kao kruna takvih igara došao je i plasman u polufinale Kupa CG, što je ujedno i najveći rezultat u istoriji postojanja ženske odbojke u Bijelom Polju. Takođe je prošle godine u junu osvojeno i drugo mjesto i srebrna medalja u konkurenciji kadetkinja na finalnom turniru održanom u Podgorici. Većina tih djevojaka danas čini okosnicu seniorske ekipe”, navodi Mladen.

Svaka mlada ekipa nakon uspjeha dobije krila i onda postoji opasnost da previsoko poleti. Upravo je Mladenov trenutni zadatak da stvari drži pod kontrolom i reklo bi se da su svi konci u njegovim rukama.

“Svakako da nam je prioiretni cilj za ovu sezonu opstanak u Prvoj ligi Crne Gore. Klub će pokusati da se okiti još nekom od medalja na takmičenjima mlađih kategorija ukoliko budu održavana zbog situacije sa korona virusom. Cilj nam je da sačuvamo zdravlje naših igrača, a o planovima i ambicijama ćemo razgovarati kad ostvarimo trenutno zacrtane ciljeve. Nadamo se da će nam cijela ekipa ostati na okupu,a za neka pojačanja i postavljanje još većih ambicija treba da se sklope i neke stvari van terena”, naglašava Mladen.

Sjutra je veoma bitan dan za djevojke koje su već pokazale da mogu. Izazova se ipak ne plaše i ako protiv sebe imaju najbolju crnogorsku ekipu u ovom momentu.

“U svaku utakmicu ulazimo sa željom da odigramo najbolje što možemo. Tako će biti i sa polufinalnom utakmicom Kupa gdje igramo protiv Luke Bar. Predajemo im ulogu favorita, a svakako da ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje obje utakmice. Nadam se da ćemo iz te dvije utakmice još više sazrijeti kao ekipa,jer je i iskustvo i kvalitet na njihovoj strani, a mislim da će moje igračice dati sve od sebe da im se suprostave na pravi način. Svakako nam je to i prilika da se još jednom predstavimo javnosti u pravom svijetlu”, kazao nam je na kraju razgovora trener ekipe koja još ima mnogo toga da kaže pokaže.