Minimalac Budućnosti, Rudar stopirao Sutjesku, Dečić slomio Podgoricu

0
58
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti savladali su Iskru sa 1:0 na svom terenu u prvom meču 25. kola Prve Telekom fudbalske lige Crne Gore.

Izabranici Zorana Milinkovića slavili su golom Igora Ivanovića u 21. minutu susreta pod Goricom.

Budućnost se tako vratila na pobjednički kolosjek nakon što je u prošlom kolu remizirala sa Rudarom.

Upravo je Rudar u Nikšiću bio nepremostiva prepreka i za Sutjesku. Meč na stadionu kraj Bistrice završen je rezultatom 1:1.

Prvi do vođstva došli su Nikšićani i to u 44. minutu golom Igora Pajovića. Ipak, remi Pljevljacima obezbijedio je Zakarija Suraka u 57. minutu.

OFK Petrovac je pod Malim brdom izgubio do Jezera 0:2. Golove za ekipu iz Plava postigli su Mamadu Mendi u 10. minutu i Marko Matanović u 51.

FK Zeta je prekinula crnu seriju od četiri uzastopna poraza i savladala OFK Titograd na Starom aerodromu 0:2. Vasko Kalezić je u 35. minutu donio vođstvo Golubovčanima, a Marko Burzanović potvrdio trijumf u 92. minutu meča.

U posljednjem meču kola i FK Dečić je ostvario trijumf savladavši OFK Podgoricu u Lješkopolju 0:3. Ilir Camaj je donio vođstvo u devetom minutu, u 38. je udvostručio Marko Tući, a konačan rezultat je postavio Matija Božanović u 53. minutu meča.

Na tabeli vodi Budućnost sa 63 boda, dok je Dečić s 41. bodom pretekao Sutjesku koja je treća s dva boda manje. Rudar je četvrti s 36 bodova, po 33 imaju Iskra i Podgorica, Zeta ima 31, a u začelju su Jezero s 26, Titograd s 21 i Petrovac s 16 bodova.