Miljan Radović za Indirekt: Sutjeska bi pobijedila svaku ekipu u Indiji i Indoneziji, da budemo tim u drugom dijelu sezone

0
197
Foto: FK Sutjeska

Dolaskom Miljana Radovića na klupu Sutjeske, klub sa stadiona kraj Bistrice nastavio je kontinuitet dovođenja trenera rođenih u gradu pod Trebjesom.

Nakon nekoliko godina provedenih na klupi Grblja, Radović se otisnuo u inostranstvo i trenersku karijeru gradio u Indiji i Indoneziji. U Indiji je bio trener mladog tima Šivajansa, a u Indoneziji je vodio Persib, jedan od najvećih klubova
u toj zemlji. Za Radovića je poziv Sutjeske bio nešto što se nije moglo odbiti.

„Došao sam da položim profi licencu i kada je stigao poziv Sutjeske, mog kluba iz mog grada, nijesam mogao da odbijem. Sutjeska je odlično organizovan klub i njihove ambicije su se poklopile sa mojim, što je bio dovoljan razlog da
prihvatim poziv“, kazao je strateg Nikšićana.

Stanje na tabeli u Prvoj Telekom fudbalskoj ligi po Radovićevu ekipu nije povoljno. Budućnost je ubjedljivi lider sa 49 bodova, dok je Sutjeska tek treća sa 30.

„U drugom dijelu sezone, prije svega, očekujem da budemo tim, da igramo drugačije, da nastavimo tamo gdje smo stali pri kraju polusezone i da pokušamo da unesemo neke nove stvari. Ono što ja zahtijevam od igrača je da budemo prvi na proljećnoj tabeli i to će biti naš cilj. Ako to uspijemo onda će biti zadovoljene potrebe ovako velikog kluba“.

Sadašnji šef struke plavo-bijelog tima trenersko iskustvo sticao je na raznim meridijanima, a najviše će pamtiti boravke u Indiji i Indoneziji.

„To je za mene bilo veliko iskustvo. Klubovi su dobro organizovani, na vrhunskom nivou. Ono što je na mene ostavilo najjači utisak su navijači. Njih pet, šest hiljada dođe na trening, a onda pedeset hiljada na utakmicu“.

Očekivano, život u tim zemljama znatno se razlikuje od života kod nas, samim tim ni fudbal nije isti.

„Potpuno je sve drugačije. Klima, kultura, hrana…temperatura je uvijek oko 30 stepeni i teško je igrati jer je velika vlažnost vazduha. Što se tiče fudbala, Sutjeska da ode tamo pobijedila bi svaku ekipu. Njihova prednost je organizacija mečeva kao da je Liga šampiona i veliki broj navijača“, kazao je Radović.

Stranci koji dolaze u klubove u Indiji i Indoneziji donose kvalitet, ali kako kaže naš sagovornik, mnogi se i ne snalaze.

„Jedan Mikael Esijen je igrao u klubu gdje sam ja bio trener i nije se snašao, brzo je otišao. Ali, svakako da stranci tamo donose veliki kvalitet“, zaključio je šef stručnog štaba Nikšićana.

Nastavak crnogorskog fudbalskog šampionata planiran je za 19. februar kada će Sutjeska biti gost najvećem rivalu, ekipi Budućnosti.