Milinković: Pokušaćemo da popravimo utisak

0
4
Foto: FK Budućnost

„Plavi“ su tugovali nakon eliminacije od Helsinkija, baš kao prošle godine na početku sezone kada nisu krenuli na najbolji način, ali su spremni ponovo da se izdignu…

Stručni štab je analizirao poraze od šampiona Finske, ali fudbal ide dalje i već su svi posvećeni okršaju sa ekipom HB Toršavn u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

„Moramo da zaboravimo Helsinki, ako budemo stalno razmišljali kako smo loše igrali i vraćali se na to, onda ne možemo naprijed. Nove obaveze su pred nama, razmišljamo samo o Faranima i želimo da napravimo dobar rezultat već u prvoj utakmici“, rekao je trener Mladen Milinković ya klupski sajt.

Budućnost prvi meč sa HB Toršavnom igra u četvrtak 22. jula na Gundadalur stadionu u 20.00 časova, a revanš je svega pet dana kasnije pod Goricom – 27. jula u 20.00 sati. „Plavi“ će na put na Farska Ostrva krenuti u srijedu, a povratak je planiran za petak.

„Naša liga počinje za vikend, a naša utakmica sa Rudarom je odložena, tako da su sve misli okrenute na dvije utakmice sa Faranima. Pokušaćemo da popravimo utisak iz prvog kola i nastavimo takmičenje u Evropi. Odmah nakon te utakmice se okrećemo prvenstvu jer nas već 31. jula očekuje duel sa Mornarom“, poručio je 53-godišnji Lozničanin.

Šef je rasteretio roster za vikend vrativši pojedine omladince iz prvog tima u omladinski pogon.

„Smanjili smo fond igrača, jer su došli Šaleta Kordić i Zoran Petrović u posljednje vrijeme, a procijenili smo da pojedini ne mogu da se izbore za veću minutažu. Možda će da bude još skraćenja“.

Crnogorski šampion na Farskim Ostrvima ponovo neće istrčati u najjačem sastavu – protiv Helsinkija nisu igrali Igor Ivanović, Draško Božović i Vasilije Terzić, a protiv Toršavna neće nastupiti Terzić i Luka Mirković zbog povreda.

„Terzić je i dalje van stroja, oporavlja se, možda će sjutra početi da trenira sa ekipom. Sigurno neće biti u konkurenciji za prvu utakmicu, a možda i drugu. I Mirković je van stroja za utakmice sa Faranima“, rekao je Milinković.

POŠALJI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime