Milinković nakon rekorda: Lijepo je kada si dio istorije kluba

0
20
Foto: FK Budućnost

Generacija koja je postavila rekord u osvojenim bodovima na polusezoni (49), koja je napravila najveću prednost nakon prvog dijela sezone (plus 18), koja je vezala najviše pobjeda u gostima (osam), koja je izjednačila rekord što se tiče uzastopnih trijumfa (10) je još jednom pomjerila granice…

Budućnost je juče kao domaćin savladala Iskru u 25. kolu fudbalskog šampionata (1:0) i tako vezala 22. meč bez poraza u prvenstvu (19 pobjeda, tri remija) oborivši rekord prve šampionske generacije našeg tima iz sezone 2007/08.

Niz je krenuo od pobjede nad OFK Titogradom pod Goricom 12. septembra 2020. u 4. kolu Telekom 1. CFL, a računajući Kup, Budućnost je u seriji od 24 utakmice bez poraza (21 pobjeda, tri remija), što je takođe rekord.

“Lijepo je kada si dio istorije kluba i lige, kada te porede sa nekim najuspješnijim generacijama. Nismo se opterećivali rekordom, ali svima nama znači, posebno igračima jer svako hoće da ostavi neki trag. Dobro je da se desilo. Čestitke mojim igračima na svemu“, poručio je šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji se okrenuo komentaru minimalnog trijumfa…

“Iskreno, vrijeme je bilo teško za igru, velika vlažnost je bila prisutna, tako da nije mogla da se razvije neka brza igra. Zbog toga čestitke igračima obje ekipe. Sada smo sa tri boda bliži tituli, u fudbalu je važan rezultat, a mi smo ga napravili. Bez obzira na neke šanse protivnika mislim da je pobjeda zaslužena, jer smo pored gola i mi promašivali dobre prilike“, jasan je Milinković.