Mijatović o Đurđeviću: Sa igračem kao što je on, šanse su veće

0
27
Mijatović, Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto ©

Naš proslavljeni fudbaler Predrag Mijatović, koji je najbolje partije pružao u dresovima Valensije i Reala, a u kraljevskom klubu imao i funkciju sportskog direktora i dalje prati španski fudbal.

Sada ima i razlog više, jer je napadač tamošnjeg drugoligaša, Sportinga iz Hihona, Uroš Đurđević novi reprezentativac Crne Gore. Bivši napadač Partizana postigao je 20 golova u dosadašnjem dijelu sezone, a za njega su zainteresovani Valensija i Betis.

“On igra u vrhunskoj formi cijelu sezonu, velika je stvar postići 20 golova u Segundi. Možda je i teže doći do te brojke u tom rangu nego u La Ligi, jer defanzivci u La Ligi imaju neke druge kvalitete, više vole da igraju nego da se brane. Đuka bi se odlično snašao i u elitnom rangu”, kazao je Mijatović dodajući da sa njim na kvalitetu dobija i tim Crne Gore.

“Đurđević može mnogo da donese, posebno u najvažnijoj stvari – da daje golove. Sa igračem kao što je on, šanse da Crna Gora napravi nešto važno su mnogo veće. Ipak, moramo da budemo realni – Crna Gora je zemlja veoma talentovanih fudbalera, ali mala zemlja, koja igra protiv velikog timova visoke klase”, istakao je Mijatović.