Mihajlović o slobodnjacima: I 15 godina nakon odlaska u penziju dajem više golova nego moji igrači

0
78
Foto: Reuters.com

Trener Bolonje Siniša Mihajlović kazao je da njegovi igrači postižu malo golova iz slobodnih udaraca.

Sinišina Bolonja poražena je u Napulju 3:1, a srpski trener je nakon meča davao izjavu za Skaj sport, gdje je stručni konsultant bio Alesandro Del Pjero.

“Oh, u naše vrijeme, sa ovako postavljen živim zidovima, postizali bismo golove zavezanih očiju. Čak i 15 godina posle odlaska u penziju, dajem više golova iz slobodnih udaraca na treninzima od svojih igrača. Potrebni su strast i da se duže ostaje posle treninga za dobro izvođenje slobodnjaka. Mora da se više vežba i da se takmiče jedni sa drugima. Ja uvijek moram da im to napominjem. Mora da se vježba”, rekao je Mihajlović i dodao:

“Hajde da kažem da smo mi igrali a da su oni postizali golove. Dali smo dva gola ali je jedan poništen i plus smo pogodili stativu. Nažalost, u fudbalu odlučuje broj priznatih golova a oni su u tome bili bolji od nas. Ne mogu da se žalim, momci su imali inicijativu, stvarali smo šanse ali smo golove smo primili iz inidividualnih grešaka iskusnih igrača. To je ono zbog čega sam ljut. Mi smo tim koji stvara mnoštvo šansi ali ih ne koristimo”.

Mihajlović je bio jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca ikada u svijetu fudbala.