Mićo, zbogom!

0
7498

U subotu, 16. januara, iznenada i zauvijek nas je napustio vječito nasmijani dječak iz 6. crnogorske koji je cijeli svoj život posvetio košarci – naš Nikšićanin, Miloš Mićo Karadžić.

Svi koji su samo jednom imali priliku da popričaju sa njim mogli su da se uvjere u njegov pozitivan, vedar i nesebičan duh kao i ogromnu ljubav prema igri pod obručima.

Mićov vedri duh živio je za šalu a profesionalni za košarku.

Još od malih nogu pokazivao je ogroman potencijal, vrijedno trenirao i sanjao da postane igrač. Prošao je sve mlađe selekcije u nikšićkim klubovima MSN i Anagastum, nakon čega se seli u Republiku Srbiju. Tamo je nastupao za KK Borac iz Čačka i stigao do probe u KK Partizan, za koji su ga vezale i navijačke strasti. Međutim, nakon jedne povrede, beogradski ljekari su ga savjetovali da prekine sa treniranjem jer bi nastavak mogao imati štetne posljedice po njegovo zdravlje.

Ni tada nije želio da odustane od košarke pa je odmah po povratku upisao trenerski fakultet da bi nedugo zatim dobio i šansu da kroz praksu uči o trenerskom poslu.

Trenersku avanturu počeo je u KK Anagastum iz Nikšića, a zatim se kalio u MNE Team-u i KK Sutjesci, bio je trener Univerzitetske ekipe Crne Gore a sa ekipom Fakulteta za sport i fizičko vapitanje dva puta je bio prvak Crne Gore.

Njegovi “klinci” sada igraju u Italiji, Španiji, Americi…

Trebao je i u ovom poslu da se okuša u inostranstvu ali je, kao što je i svoju igračku, nažalost morao prerano da prekine i svoju trenersku karijeru.

I pored toga što je o košarci uvijek imao šta da kaže, ostao je nedorečen.

Međutim, iako je otišao veoma mlad iza sebe je ostavio profesionalni i ljudski trag koji će se dugo pamtiti u gradu pod Trebjesom, ali i šire!

Mićo, zbogom!