Martinović: Dobre junske provjere

0
32
Foto: FSCG

“Hrabri sokoli“ odradili su drugi trening u sklopu priprema za duele sa Bosnom i Hercegovinom i Izraelom.

Selektor Miodrag Radulović imao je više igrača na raspolaganju, a jedan od njih, defanzivac Ilija Martinović, spreman je za predstojeće izazove.

– Pred nama su dobre provjere sa reprezentacijama srednjeg evropskog kalibra. Desetkovani smo, ali to je prilika za pridošlice, među kojima sam i ja, više-manje. Na nama je da pokažemo selektoru da volimo biti dio reprezentacije i da zaslužujemo poziv. Vjerujem da ćemo napraviti lijepu uvertiru pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, rekao je Martinović na današnjem brifingu sa novinarima.

Junski termin često je nezgodan za igrače, koji u reprezentaciju dolaze nakon završetka klupske sezone.

– Uvijek je nezgodno na samom kraju sezone. Tijelo se zamorilo. Naši saigrači iz klubova većinom su na odmoru, ali mi ne smijemo biti, jer igramo za državu. Kada je u pitanju Crna Gora, obaveze za nacionalni tim – uvijek o tome pričam u superlativu. Moramo da damo sve od sebe i da se prikažemo u dobrom svjetlu ovih desetak dana. Svi smo profesionalni, a čast je biti dio ekipe koja predstavlja svoju zemlju, kazao je štoper Maribora.

“Hrabri sokoli“ su otvorili takmičarski ciklus u martu – pobjedama protiv Letonije i Gibraltara, ali je potom došao poraz od Norveške pod Goricom.

– Možda zbog poraza pada motivacija, ali meni se čini da smo dobro izgledali protiv Norveške. Zaslužili smo makar bod. To je prošlo. Okrećemo se onome što je pred nama. Lijepo bi bilo da ostvarimo pozitivne rezultate pred nastavak kvalifikacija u septembru, pogotovo što nas čekaju jači protivnici, dodao je Martinović.

,,Sokoli“ pripreme nastavljaju treningom na “DG areni“, koji počinje u 18.30 časova.