Marko Bojić za Indirekt nakon plasmana Crne Gore na EP: Ova reprezentacija ima snagu i srce

0
81
Foto: Odbojka.me

Odbojkaši Crne Gore izborili su prije dva dana plasman na Evropsko prvenstvo i na taj način još jednom potvrdili da se, na čelu sa selektorom Veljkom Bašićem, radi odličan posao u našoj selekciji.

Ključan je bio trijumf protiv selekcije Azerbejdžana (3:1) u petak uveče čime je i zvanično izboren plasman na evropsku smotru odbojke, a slavlje je moglo da počne.

Jedan od najiskusnijih u selekciji, Marko Bojić, u izjavi za naš portal kaže da je presudilo iskustvo i kvalitet u duelu sa Azerbejdžancima koji su u trećem i četvrtom setu pružili izuzetno jak otpor i uspjeli da uzdrmaju naše redove.

“Još jedan sjajan uspjeh za nas. Izborili smo drugo Evropsko prvenstvo u nizu i mnogo se svi radujemo. Vjerovali smo da možemo i bili svjesni da posjedujemo kvalitet i da ćemo se plasirati. Iskusno smo savladali Azerbejdžance koji su nas upornošću i borbenošću malo i namučili, međutim pokazali smo karakter i slavili”, rekao je Bojić.

Ono što je najbitnije, jeste da je reprezentacija zadržala gro igrača sa prethodnog Evropskog šampionata, pa, iako ophrvana povredama, uspjela je da dođe do cilja.

“Ova reprezentacija ima snagu i srce i to se posebno sad pokazalo jer smo imali mnogo povrijeđenih igrača, a neki su i završili karijere”, dodao je kratko Bojić.

Naša selekcija će večeras igreati sa Grčkom za prvo mjesto u grupi.