Marić uoči Danske: Pružićemo maksimum, one su trenutno najbolja evropska selekcija

0
18
Fudbalerke, Foto: FSCG

Sjutra se nastavljaju kavlifikacije za Svjetsko prvenstvo i ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore u četvrtom kolu na Gradskom stadionu u Podgorici dočekuje Dansku.

Selekcija Mirka Marića u prva tri kola upisala je dvje pobjede i ostavila sjajan utisak, a sad je rival najbolja evropska selekcija.

– Danska je u ovom momentu najbolja evropska selekcija. Mi ćemo pružiti maksimum, a poslije utakmice ćemo vidjeti koliko će to biti dovoljno. Siguran sam da će djevojke dati maksimum. Ako smo u prošlim kvalifikacijama imali strah od velesila, nadam se da toga neće biti protiv Danske. Ja sam i na sastanku sa djevojkama u tom pravcu najviše razgovarao. Ne bih volio da imamo strah od Danske. Želimo da potvrdimo ovo što smo radili do sada u smislu zalaganja, a vidjećemo koliko će to biti kvalitetno i koliki otpor možemo da pružimo Danskoj, kazao je selektor, Mirko Marić.

Pobjede nad Bosnom i Hercegovinom i Azerbejdžanom daju vjetar u leđa.

– Ove dvije utakmice koje smo dobile daju nam veliki vjetar u leđa, jer prethodno u kvalifikacijama nijesmo osvojile nijedan bod. Mogu reći da je Danska jedna od najboljih selekcija, a na nama je da damo maksimum kao i u svakoj utakmici. Mislim da će ovo biti jedno veliko iskustvo za nas i nadam se da će što više navijača doći da nas gleda i da će nam biti 12. igrač, kazala je u najavi meča Aleksandra Popović.