Marić odabrao za mečeve sa Maltom i Azerbejdžanom

0
22
Foto: FSCG

Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je spisak igračica konkurišu na nastup u utakmicama sa Maltom i Azerbejdžanom.

Na Marićevom spisku se nalaze golmani Svetlana Miličić (Breznica), Ines Obradović (Sloga Zemun, Srbija) i Anastasija Krstović (Danilovgrad), odbrana Maja Šaranović, Marija Maraš, Aleksandra Popović (Breznica), Helena Božić (Pomurje, Slovenija), Tanja Malesija (Danilovgrad), Milica Radunović (Mladost) i Andrea Janjušević (Ekonomist), vezni red Jelena Karličić (Medkila, Norveška), Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Jovana Sarić (Ekonomist), Jovana Vučinić (Mladost 2015), Enida Bošnjak (Breznica), Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija) i Sara Simonović (Danilovgrad); napad Medina Dešić (Lajpcig, Njemačka), Svetlana Bečić (Danilovgrad), Nađa Đurđevac, Jelena Petrović (Breznica), Armisa Kuč (Minsk, Bjelorusija), Anđela Tošković (Breznica) i Nađa Stanović (Čarni Sesnoviec, Poljska).

Pred fudbalerkama Crne Gore su gostovanja Malti 26. novembra i Azerbejdžanu, četiri dana kasnije. U dosadašnja četiri meča, Crna Gora je upisala po dvije pobjede i poraza.

“Sigurno je da su i očekivanja javnosti sada veća nego što je to bilo ranije. Nadam se i cilj nam je da pružimo maksimum u obje utakmice. Obzirom na situaciju sa pandemijom, najbitnije je da sve djevojke budu zdrave i na raspolaganju stručnom štabu. Sve ostalo iz domena treninga i pripreme utakmice ćemo probati da odradimo na najbolji mogući način. Svakako, nadam se osvajanju još kojeg boda. I prije početka kvalifikacija govorio sam da nam je svaki bod dragocjen. Otići na gostovanje, u ovom slučaju dva vezana, i uzeti bodove uopšte nije mala stvar, bez obzira je li protivnik Malta ili Azerbejdžan. Sa druge strane, još uvijek rastemo kao ekipa i neće biti iznenađenje da ne osvojimo bodove na naredna dva gostovanja. Trudićemo se da ih osvojimo, a vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome”, kazao je Marić.

Naša selekcija ove godine je odigrala dvije prijateljske utakmice sa Maltom, dok je savladala Azerbejdžan (2:0) u trećem kolu grupe E.

“Igrali smo dvije prijateljske utakmice sa Maltom, gdje smo bili ravnopravni. Tako da slične mečeve očekujem i ovog puta. Biće to teško gostovanje za nas, vjerujem da će pitanje pobjednika riješiti inspiracija jedne igračice ili možda bolja koncentracija ekipe u datom momentu. Mogu to svesti i na to da će pobijediti ona ekipa koja bude imala bolji dan, da tako kažem, što znači da je razlika između nas i Malte u nijansama. Što se Azerbejdžana tiče, ua utakmici u Podgorici vidjeli smo da se radi o solidnoj i nimalo naivnoj ekipi. Igrale su dosta agresivno, zbog čega je u pojedinim trenucima utakmice bilo ugroženo naše vođstvo. Ipak, mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, iako neće biti lako, obzirom da igramo na njihovom terenu. Važan faktor biće i fizička sprema, pitanje je koliko ćemo se potrošiti u utakmici sa Maltom. Imaćemo i naporno putovanje sa Malte do Bakua, tako da će postojati određena doza umora. Naravno, nećemo tražiti alibi u tome, već ćemo probati da ponovo pružimo maksimum”, istakao je Marić.