Marić objavio spisak: Stvorila se neka euforija, Azerbejdžan je nezgodan

0
28
Foto: FSCG

Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je spisak igračica koje konkurišu za nastup u duelima sa Azerbejdžanom i Danskom.

Za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Marić je pozvao 25 igračica – golmani: Nikolina Perunović (Mladost), Ines Obradović (ŽFK Sloga, Srbija), Anastasija Krstović (Danilovgrad); odbrana: Maja Šaranović, Marija Maraš, Aleksandra Popović (Breznica), Helena Božić (Pomurje, Slovenija), Anastasija Bulić, Majda Drešević, Tanja Malesija (Danilovgrad), Milica Radunović (Mladost); vezni red: Radosava Kočanović, Enida Bošnjak (Breznica), Jelena Karličić (Medkila, Norveška), Jelena Sarić (Ekonomist), Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija), Nikolina Caković (Mladost), Ivana Boričić (Breznica); napad: Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Nađa Đurđevac (Breznica), Medina Dešić (Lajpcig, Njemačka), Svetlana Bečić (Danilovgrad), Armisa Kuč (Minsk, Bjelorusija), Anđela Tošković (Breznica), Nađa Stanović (Čarni Sesnovjec, Poljska).

Nakon odličnog starta i pobjede nad Bosnom i Hercegovinom u prvom kolu grupe E, naša selekcija dočekuje Azerbejdžan 21. oktobra, na Trening kampu FSCG. Pet dana kasnije, na Gradskom stadionu u Podgorici Crna Gora će igrati sa Danskom.

– Prethodnih mjesec i nešto više dana su bili veoma lijepi za crnogorski ženski fudbal. Ipak, čini mi se da se stvorila neka euforija, koja nam nije potrebna u ovom trenutku. I dalje smo ista ekipa kao prije mjesec dana, koja ne može biti favorit u duelu sa Azerbejdžanom. Protivnik je nezgodan, posjeduje kvalitet i očekuje nas težak posao. Sa druge strane, želimo pobjedu i uradićemo sve da dođemo do nje, istakao je selektor Marić.

Trijumf nad Bosnom i Hercegovinom unio je dodatnu dozu samopouzdanja u naš tim.

– Svakako da nam je mnogo značila ta pobjeda, ali i tada sam rekao, do kraja kvalifikacija ima još dosta utakmica, tek smo ušli u ovaj ciklus. Očekujemo da osvojimo još bodova, dodao je Marić.