Maradonine ćerke ne žele odigravanje utakmice u čast njihovog oca

0
26
Foto: Twitter

Planirano je da fudbalski klubovi Boka Juniros i Barselona odigraju revijalnu utakmicu 14. decembra u čast legendarnog Argentinca Dijega Armanda Maradone.

Odigravanje utakmice planirano je u Saudijskoj Arabiji, ali porodica legendarnog Maradone niej oduševljena činjenicom da će meč biti održan.

Naime, iza svega se krije sukob Maradoninih ćerki Đanine, Dalme i Jane s jedne strane, i advokata Matijasa Morle sa druge strane. Morla je bio posrednik u dogovaranju pomenute utakmice, ali one smatraju da je takva utakmica čisto iskorišćavanje Maradoninog imena.

“Ovo je čovjek koji je mom ocu pristupio kao obožavaoc i sada tvrdi da je vlasnik njegovog imidža, imena i intelektualnog vlasništva”, nedavno je rekla Dalma Maradona o Matijasu Morli.

Morla je, sa druge strane, optužio ćerke da su zanemarivale oca, i da su indirektno krive za njegovu smrt jer su ga protivno odluci ljekara, izvukle iz bolnice nekoliko nedjelja uoči smrti.

Maradona je preminuo 25. novembra prošle godine, pa bi ova utakmica predstavljala godišnji pomen slavnom igraču koji je igrao za ove dvije ekipe.