Mamić: Dok Terzić nije došao Zvezda je bila priključena na respirator

0
48
Foto: Denios Ruvic/Cropix

Najkontroverzniji fudbalski radnik na prostorima bivše Jugoslavije, Zdravko Mamić, kazao je da su on i njegov brat Zoran mnogo uradili za Dinamo i uzdigli ga na fudbalskoj mapi Evrope.

Mamić je u razgovoru za srpske medije kazao da u Srbiji ima više talenata u odnosu na Hrvatsku.

“Što se tiče talenata, tu nema dileme, u Srbiji ih ima više. Uostalom, duplo ste veća zemlja od Hrvatske. Postoje statistike koje kažu da su Crvena zvezda i Partizan u samom vrvhu Evrope po proizvodnji talenata. Poenta je u nečemu drugom. Moj brat Zoran i ja smo napravili klub gdje smo uvijek štitili interese Dinama. Iako smo to krvavo platili optužnicama, uvijek smo željeli maksimalan novac da dođe u Dinamo. Imali smo predloge da prodamo Modrića za milion, dva ili tri, a da će meni neko privatno dati još pet ili deset miliona eura. Ključ svega je to što sam štitio interese i imidž Dinama, nijesam želio jeftino da prodajem, i bio sam nezgodan pregovarač, to je imidž koji me prati godinama”, istakao je Mamić.

Mamić kaže da uvijek porati klubove iz regioan i da za njih navija, a posebno se osvrnuo na Crvenu zvezdu i odnose sa Zvezdanom Terzićem.

“Inače, kad god se povoljno završi utakmica Zvezde u Evropi, ja već zovem i čestitam. Posle Dinama, uvijek ću navijati za svaki klub sa ovih prostora”, istakao je Mamić i dodao:

“Do dolaska Zvezdana Terzića na čelo kluba, nažalost uvijek se o Zvezdi govorilo samo kao o bivšem prvaku Evrope i svijeta. Na stranu što sam prijatelj sa Terzićem, ali da se ne lažemo, njegovi rezultati su kolosalni. Četiri uzastopne titule u Srbiji, dvije grupne faze Lige šampiona, dva proljeća u Evropi. A, podsjetiću, dok on nije došao, Zvezda je bila priključena na respirator. Ona je i danas opterećena određenim balastima iz prethodnog razdoblja, što je onemogućava da bolje radi i dodatno raste”.