Mamić: Dinamo je nuklearna raketa za konkurenciju

0
27
Foto: Fejsbuk

Nekadašnji prvi čovjek Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić imao samo riječi hvale o hrvatskom klubu.

Dinamo je prije dvije noći savladao Rapid iz Beča sa 3:1 u četvrtom kolu Lige Evrope.

“Bio sam miran. Dinamo je u posljednjih 16 sezona 15 puta igrao u grupama najelitnijih evropskih takmičenja, a posljednje tri sezone dva puta smo igrali evropsko proljeće. Svake godine kod prvog posrtaja raznorazni samoprozvani stručnjaci u pitanje dovode kompetenciju uprave, struke, trenera, pa čak i igrača”, napisao je Zdravko Mamić na Fejsbuku.

Ističe da je Dinamo postavio visoke standarde i kada je riječ o transfer politici.

“Uzmite bilo kojoj ekipi na svijetu toliko važnih igrača i to više neće biti ista ekipa. Pogledajte samo primjer Barselone. Kao i u primjeru Olma i Majera dovedeni su igrači koji trebaju da rastu zajedno s klubom i iskorače u pravo vrijeme. Čitao sam da je Dinamo imao nikad lošiji transfer rok i da sada plaća cijenu. Dokaz je to koliko smo visoko postavili standarde. I nakon što smo ostvarili istorijske rezultate i ostali bez toliko važnih igrača opet ćemo zahvaljujući radu cijelog kluba, trenera i ekipe igrati proljeće u Evropi. Na stadionu koji se raspada, baš kao i naš sport”, naveo je Mamić.

Na kraju, Mamić je poentirao u svom stilu.

“Zato je Dinamo velik, jer smo naučeni misliti tri koraka unaprijed, te osim sadašnjosti graditi i budućnost. Zato smo nuklearna raketa za konkurenciju. Dok vi gledate danas, mi smo tri dana ispred vas”, zaključio je Mamić.