Majda Mehmedović za Indirekt: U mom srcu posebna mjesta zauzimaju 2012. i 2015. godina

0
103
Foto: Rukometni savez Crne Gore

Ženski rukomet u Crnoj Gori godinama je jedan od najpopularnijih sportova, a nastupi igračica Budućnosti i naše selekcije uvijek su izazivali veliku pažnju u javnosti.

I ove sezone rukometašice Budućnosti biju bitke u Ligi šampiona sa novim kormilarom Bojanom Popović, ali i miksom mladih i iskusnih igračica. Jedna od najboljih u redovima podgoričkog sastava je Majda Mehmedović, lijevo krilo koje je još od 2008. u timu i sa manjim prekidima veoma uspješno brani “Plave” boje.

Majda za naš portal kaže da Budućnost ima potencijal i veliki prostor za napredak.

“U početku sezone smo imali problem koji je svima poznat. Virus je poremetio naš režim treninga i našu klupu, ali ne i naši želju da se na svakoj utakmici lavovski borimo i da pokažemo da iako podmlađeni, naš sastav može da parira svim protivnicima. Bile smo sve snažnije i uigranije i time sam jako zadovoljna. Milsim da imamo dosta prostora za napredak i vjerujem u naš tim”, kazala je Majda.

Posebnu težinu u karijeri svakog sportiste nosi reprezentativni dres koga Majda podjednako uspješno nosi kao i onaj Budućnosti.

“Period koji se provodi sa reprezentacijom u toku priprema i u toku samog prvenstva sa sobom nosi uvijek posebnu želju. Osjećaj je poseban kada se se svojim saigračicama nađeš na terenu, sa istim ciljem, pod istom zastavom. Kada dođu utakmice na prvenstvima znam da će borba biti zagarantovana”, kazala je Mehmedović i podvukla da je od rezultata nekada bitnije pokazati želju:

“Za mene je uspješna utakmica ona u kojoj sve mi ostavimo srce na terenu i damo sve od sebe, pa rezultat sam dođe. Ja sam ponosna na cure i znam da možemo i hoćemo više”.

Foto: Rukometni savez Crne Gore

Na klupu Crne Gore nedavno je stigao i danski stručnjak Kim Rasmusen koji je vodio reprezentaciju na Evropskom prvenstvu.

“Iako je bilo malo vremena za treniranje smatram da smo napravili nešto veliko. U toku prvenstva smo imali više vremena da se upoznamo i da još više radimo. Stekao je naše poštovanje i vjerujem da sa njim možemno dosta toga da postignemo”, rekla je crnogorska reprezentativka.

Za kraj, Majda je pričala o najupečatljivijim momentima u bogatoj karijeri.

“Bilo je mnogo lijepih trenutaka, ali u mom srcu posebno mjesto zauzima osvajanje Lige šampiona 2012. i 2015. godine. Na reprezentativnom nivou izdvojila bih Olimpijske igre 2021. u Londonu”, zaključila je Majda.

Mehmedović je sa ekipom Budućnosti bila šampion Evrope 2012. i 2015, a sa selekcijom Crne Gore trijumfovala je na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. godine.