Legendarni hrvatski trener: Đoković im smeta jer dolazi iz male zemlje, zamislite da je Amerikanac ili Englez

0
51
Foto: Novak Djokovic/Facebook

Čuveni hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić stao je u odbranu Novaka Đokovića koga mediji često napadaju.

Inače, Pilić je imao veliki uticaj na Novakovu karijeru i njegov razvoj.

“Zapadni mediji imaju samo dva aršina. Možete da navijate za Federera kada igra protiv Đokovića u Londonu, ali ne možeš da aplaudiraš ako Novak napravi dvostruku grešku. Novak bi već za mjesec dana mogao da pređe Federera kao čovjeka koji ima najviše sedmica kao broj jedan. I meni je to lično važno. Osim toga smatram da Đoković treba da ima mnogo veću zastupljenost u medijima nego što je to trenutno”, kaže Pilić za Nova.rs i dodaje:

“Smeta im što je broj jedan, što ima ličnost i harizmu, što dolazi iz jedne male zemlje. Možete da zamislite šta bi bilo da je on Amerikanac ili Englez. Marej je bio dobar momak, bio je uvijek fer, nikad nije izlazio, ali eto dobio je i titulu sera. To što jeste, jeste. Meni lično je važno da odigra dobro na Australijan openu jer je i počeo tamo, tamo je osvojio prvi Gren slem turnir”.

Đoković ima 17 Gren slem trofeja, dok Nadal i Federer imaju tri više. Da li Novak može da ih pretekne po broju najvažnijih titula?

“To je jako teško kazati. Nikad se ne zna, Novak ima 34 godine, zdrav je, solidan, brz, profesionalac, pametan. Šta će se dogoditi u naredne tri godine niko ne zna. Federer će teško osvojiti još neki Gren slem, nikada ne treba zatvoriti vrata tome, ali vrlo teško… Nadal ima tri više, to što je Nadal uradio na zemlji to je čudo. Nikad ne reci nikad. Novak ima šanse, to kolika je ta šansa – ne znam. Sve zavisi od njegove zdravstvene situacije u naredne tri godine. Pretpostavljam da bi trebalo da igra još barem toliko.”