“Lavovi” na startu EP protiv šampiona svijeta

0
18
Foto: RSCG.me

„Lavovi“ večeras počinju šesto učešće na prvenstvima Evrope – na startu šampionata čiji domaćini su Mađarska i Slovačka, protivnik će od 20 sati i 30 minuta biti dvostruki uzastopni prvak svijeta Danska.

Suočeni sa brojnim problemima zbog slučajeva korona virusa, Vasko Ševaljević i saigrači nijesu mogli da se fokusiraju isključivo na pripremu protivnika, ali vjeruju da ipak, mogu da se predstave u dobrom izdanju u veoma jakoj grupi u kojoj su rivali još Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Iza reprezentacije Crne Gore su jedne od najtežih priprema, smatra krilo “lavova”, Miloš Vujović.

“Jedne od najtežih priprema, koje sam radio u Crnoj Gori. Korona nam je dosta promijenila planove. Posljednjih nekoliko dana trenirali smo bez selektora i nekoliko igrača. Pokušali smo da izvučemo maksimum, koliko smo mogli, a vidjećemo da li će to biti dovoljno za sljedeće utakmice. Imamo jasan cilj, želimo da napravimo korak više. Daćemo sve od sebe”, poručio je Vujović.

Crna Gora je prije dvije godine ostvarila prvu pobjedu na prvenstvima Evrope, cilj je bio da se ovog puta ode korak dalje i izbori plasman u glavnu rundu, ali jasno je da se u situaciji kada zbog bojazni od novih slučajeva korona virusa, još nije poznato u kojem sastavu će nastupiti u Debrecinu, ne može govoriti o očekivanjima.

Danska je jedan od favorita za zlatnu medalju, kvalitet je demonstrirala nedavno u prijateljskom meču protiv Norveške koju je savladala sa čak 10 golova razlike, pa je suvišno govoriti kakav izazov očekuje naše momke na premijeri.

“Danska je velesila. Smatram da ta prva utakmica protiv njih može biti i dobra po nas, jer kasnije imamo dosta vremena da se koncentrišemo i odigramo dobro protiv Slovenije i Sjeverne Makedonije”.

U drugu fazu prolaze dvije selekcije iz grupe.

“Slovenija i Sjeverna Makedonija su kvalitetne reprezentacije. Protiv Makedonaca imamo veće šanse, nego protiv Slovenije, ali takođe mislim da će se sa Slovenijom sve odlučivati”, smatra Vujović.