“Lavice” u Šiofoku bruse formu za OI

0
19
Foto: RSCG.me

Izabranice selektorke Bojane Popović putuju za Šiofok, gdje će u utorak i srijedu odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila.

Poslije 25 dana priprema u Podgorici, vrijeme je i za prve provjere za „lavice“ u sklopu uigravanja za Olimpijske igre u Tokiju, koje počinju 25. jula.

Izabranice selektorke Bojane Popović putuju za Šiofok, gdje će u utorak i srijedu odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila, selekcija koje se takođe, pripremaju za najveću svjetsku smotru sportista.

Biće to odlični testovi za naše djevojke i prilika da se provjeri trenutna forma, te uoče detalji na kojima je potrebno raditi do prvog meča u Tokiju protiv Angole.

“Bližimo se kraju priprema za Tokio. Iza nas je veoma kvalitetan rad, bilo je naporno, ali smo svjesne za što se spremamo i motiva nije nedostajalo, jer se spremamo za takmičenje koje je san svakog sportiste. Svaka djevojka je na pripreme došla svjesna da se spremamo za nešto najveće u svijetu sporta. Na svakom treningu smo pokazivale sve veću želju, da još kvalitetnije radimo i da se izborimo za mjestu među 15 igračica koje će predstavljati Crnu Goru. Zadovoljna sam onim što smo odradile u dosadašnjem dijelu priprema i s nestrpljenjem očekujemo 15. jul i polazak za Tokio. Želimo da predstojeća dva meča u Mađarskoj iskoristimo na najbolji način, da sve ostanemo zdrave i da u kompletnom sastavu krenemo na Igre. U Mađarskoj nas očekuju sjajni protivnici, to su timovi koji su u drugoj grupi na Igrama, pa mogu da kažem da bolje provjere nijesmo mogle da imamo. Možemo da isprobamo sve taktičke zamisli, bolje da nam se sada dese i neke greške u igri, a kako bi znale što je to dobro, a što moramo da ispravimo do prvog meča u Tokiju”, kazala je naša reprezentativka Itana Grbić.

Slično mišljenje ima i Ljubica Nenezić.

“Iza nas su veoma kvalitetni treninzi i odličan rad od početka pripremnog perioda. Atmosfera u timu je odlična i sve ide onako kako smo i planirale. Ne razmišljamo o umoru s obzirom na to da znamo za što se spremamo. Na turniru u Mađarskoj očekuju nas dvije izuzetne ekipe, u svojim redovima imaju odlično pokrivene sve pozicije, smatram da je prava stvar igrati prijateljske utakmice protiv njih i odraditi provjere pred Igre. Utakmice koje nas očekuju u utorak i srijedu očekujemo s nestrpljenjem, a nakon toga ulazimo u završnu fazu priprema za Tokio. Angola će biti prvi protivnik na Igrama, to je tim protiv koga nemamo priliku da često igramo, očekujem dobru utakmicu i brz rukomet. Već smo počele sa analizom i sigurna sam da ćemo biti spremne da odgovorimo na pravi način, a onda ćemo da idemo korak po korak”, rekla je Nenezić.