“Lavice” počele “operaciju Tokio”

0
25
Foto: Rukometni savez/Stefan Ivanović

Počela je „operacija Tokio“ – naša ženska reprezentacija odradila je prvi trening uoči kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, na kojem će u petak i nedjelju igrati protiv Norveške i Rumunije i boriti se za jedno od dva mjesta koja vode na najveću svjetsku smotru sportista.

U dobrom raspoloženju, bez dvije važne igračice na bekovskim pozicijama Jelene Despotović i Đurđine Malović, „lavice“ su počele uigravanje za veliki izazov koji ih očekuje, a na kojem žele da izbore treće učešće na Olimpijskim igrama, nakon što su dio najveće svjetske smotre sportista bile u Londonu 2012. i četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru.

“Ovo je najteži, najljepši i najvažniji dio u našim karijerama i važan događaj za Crnu Goru. Srećna sam što smo se okupile i radujem se kada obučem trenerku sa našim grbom. Posebno je zadovoljstvo baš zato što znamo da nas ovaj turnir vodi na Olimpijske igre, a svi znamo šta znači učešće na tom događaju. Vjerujem da ćemo biti prave od petka do nedjelje i zajedno se radovati. Ne treba trošiti riječi o Norveškoj, znamo kakva je to rukometna velesila i sigurno će biti teško, ali isto tako vjerujem u naš tim. Bićemo oslabljene, sa nama nije Jelena Despotović zbog pozitivnog testa na korona virus, želimo joj brz oporavak, a sigurno ćemo se boriti i za nju. Rumuniju predvodi Kristina Neagu, to je dobra ekipa, sa novim selektorom Adrianom Vasileom. Biće i sa njima teško i zahtjevno, ali vjerujem u nas. Znamo šta nam znači sve ovo, bićemo 100 odsto fokusirane i daćemo posljednji atom snage u što ne sumnjam”, kazala je Jovanka Radičević.

Slično mišljenje ima i Đurđina Jauković.

Nestrpljivo smo očekivale okupljanje. Svi znamo koliko nam ovaj period znači, odnosno koliko su nam važne kvalifikacije. Bukvalno godinu sanjamo sve ovo i napokon je došla i ta sedmica. Glupo je trošiti riječi o Norveškoj i Rumuniji, koje su, takođe, došle sa motivom da se plasiraju na Olimpijske igre. I mi, naravno, isto želimo i jedva čekamo da turnir počne. Do petka imamo vremena da se pripremimo i analiziramo rivale, da obnovimo neke stvari, jer smo se prvi put okupile nakon Evropskog prvenstva u Danskoj”.

Na spisku selektora Rasmusena je 13 djevojaka koje će sigurno biti na spisku za predstojeći turnir, a na pripremama će biti još šest djevojaka koje će konkurisati za preostala dva mjesta na konačnom spisku.

Na spisku su golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost) i Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), te pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).

Za preostala dva mjesta konkurišu golmanka Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost), Sanja Premović (Juventa Mihalovci, Slovačka) i Nikolina Knežević (Galaci, Rumunija), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).

U petak, prvog dana turnira, Crna Gora će igrati protiv Norveške, subota je slobodan dan za naš državni tim, a u nedjelju rival će biti Rumunija.