Lalošević ugostio predstavnike Košarkaškog i Rukometnog saveza

0
39
Foto: Uprava za sport i mlade

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević ugostio je danas rukovodstvo Košarkaškog i Rukometnog saveza Crne Gore, preciznije predsjednike istih – Veselina Barovića i Petra Kapisodu, kao i generalne sekretare Petra Popovića i Emira Bešliju.

„Uvjeren sam da će institucija na čijem sam čelu imati kontinuirano dobru i uspješnu saradnju, kako sa Košarkaškim i Rukometnim, tako i sa svim ostalim sportskim savezima u Crnoj Gori, a sve u cilju očuvanja iskonski kvalitetne sportske tradicije -stavljanja sportiste na prvo mjesto“, ističe direktor Uprave za sport i mlade, gospodin Lalošević.

„Crna Gora je oduvijek bila prepoznata kao zemlja izvrsnih sportskih talenata, koji su nadasve kroz ogromnu ljubav i naklonost prema sportu, kreirali plodno sportsko tlo za buduće generacije. Jasno je dakle, da je naša primarna intencija da nastavimo tim putem, te da kroz ujedinjenost i zajedničku snagu doprinesemo dodatnom razvoju crnogorskog sporta“, zaključuje Lalošević.

2021. godina je nenadano postala Olimpijska, te će u tom kontekstu kroz razgovor sa nacionalnim sportskim savezima, biti utvrđena mogućnost finansiranja, iako je privremeni budžet svih ovih turnira za odlazak na kvalifikacione igre, Evropska ili svjetska prvenstva. Rukometašice, rukometaši, kao i košarkaši imaju takmičenja značajna za njihovo bolje pozicioniranje na međunarodnoj sportskoj sceni.