Kvalifikacije za OI: Rasmusen odredio rukometašice za okršaj protiv Norveške

0
24
Lavice trening, Foto: RSCG

Kim Rasmusen odredio je spisak igračica za okršaj protiv Norveške.

Za duel protiv aktuelnog šampiona Evrope na startu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, Rasmusen računa na golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija) i Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Katarina Džaferović (Budućnost) i Sanja Premović (Juventa Mihalovci, Slovačka), krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), te pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).

Dio nacionalnog tima su i bekovi Andrijana Popović (Budućnost) i Nikolina Knežević (Galaci, Rumunija), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija), a koje u slučaju da selektor Rasmusen odluči da napravi izmjene u sastavu, mogu da se nađu na spisku za drugi duel kvalifikacionog turnira protiv Rumunije, koji se igra u nedjelju.

Nakon nezaboravne bakljade koju su sinoć priredili navijači, podrška „lavicama“ uoči kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre stiže i od naših vaterpolista!

Jovanka Radičević u ime tima uputila je poruku zahvalnosti sjajnim momcima koji su još jednom pokazali da su velika podrška našim djevojkama pred veliki izazov koji ih očekuje.

”Ajkule” su prošlog mjeseca izborile vizu za Tokio, sada ”lavice” žele da im se pridruže na smotri najboljih sportista svijeta.