Kuman: Ekipa kojom raspolažem nije na nivou Barselone

0
29
Foto: Marca.com

Fudbaleri Barselone sinoć su okončali sezonu pobjedom nad Eibarom u poslednjem kolu La lige, a klub je prošao kroz tešku godinu u kojoj nije bilo dobrih rezultata.

Barsa je ispala u osmini finala Lioge šampiona, nije uspjela da stigne do titule u Španiji, a jedina utjeha je osvojen Kup Kralja.

Trener Ronald Kuman kaže da ekipa nije na nivou Barselone i da su potrebne promjene.

“Kritičari bi trebali biti realniji. Sjetimo se samo u kakvom su stanju bili klub i ekipa prošlog ljeta. Da nam je tada neko rekao da ćemo osvojiti kup i biti u konkurenciji za naslov u Primeri sve do dvije utakmice prije kraja, odmah bismo potpisali. Ciljevi i nade su bili postavljeni nerealno visoko. Ovo nije bila loša sezona. Ne možete svake godine očekivati duplu krunu, posebno ne od ekipe koja se tek formira” kazao je Kuman i dodao:

“Kada sam preuzeo ekipu, nisam je mogao složiti kako sam htio. Jedino pojačanje koje mi je bilo dopušteno da dovedem je Seržino Dest, a i on je došao tek zadnjeg dana prelaznog roka. Ekipa kojom raspolažem u svakom smislu nije na nivou Barselone. To nije nikakva tajna i to misle mnogi u klubu. Imamo puno mladih igrača koji tek sazrijevaju. Ne može se ekipa stvoriti za samo jednu sezonu.”

Na pitanje da li mu je to poslednja utakmica u Barseloni Kuman je odgovorio:

“Mislim da nije. Imam ugovor. Vi puno pišete i govorite o tome da odlazim, ali ja sam miran. Ako klub želi nešto da mijenja, moraće da priča sa mnom”, zaključio je Kuman.