Krah Superlige

0
12
Fito: Twitter

Svih šest engleskih timova koji su bili uključeni u projekat i zvanično su istupili iz Superlige. Za njima su krenuli i milanski velikani, a prema zvaničnom saopštenju Superliga ja suspendovana, kako bi se “projekat izmijenio”.

Nakon žestokog pritiska javnosti, odnosno navijača, bivših i sadašnjih igrača, medija, stručnjaka, engleski klubovi su se povukli iz takmičenja i svih šest je odustalo u utorak uveče.

Superliga je tako za svega 48 sati spala sa 12 na šest učesnika.

Nakon ovoga uslijedilo je i zvanično saopštenje Superlige.

“Evropska Superliga je ubijeđena da trenutni status kvo evropskog fudbala mora da se mijenja. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš predlog za cilj ima da dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih poteškoća koje je iskusila čitava fudbalska zajednica zbog posljedica pandemije. Takođe bi ponudila i materijalno unaprijeđenu solidarnu isplatu svim fudbalskim deoničarima. Uprkos objavljenom istupanju engleskih klubova, prinuđenih na donošenje takvih odlika zbog pritiska koji je na njih izvršen, ubijeđeni smo da se naš predlog u potpunosti slaže sa evropskim zakonom i pravilima što je potvrđeno danas sudskom odlukom da zaštiti Superligu od spoljnih uticaja. S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najbolji koraci za izmjenu projekta, sa tim da ćemo uvijek na umu imati naše ciljeve da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo, a pritom i unaprijeđenu solidarnu isplatu za čitavu fudbalsku zajednicu”, navodi se u saopštenju.

iz Italije je stigla vijest i da je Milan pokrenuo proceduru izlaska iz Superlige, kao i njegov gradski rival Inter, a zanimljiv nastavak fudbalskog “zemljotresa” sigurno nas očekuje i danas.