Kovačević: Trudićemo se da Sutjesci obezbijedimo najbolje uslove za rad; Mitrović: Cilj dupla kruna

0
130
Foto: Željko Šapurić

Danas je fudbalski klub Sutjeska predstavio novog trenera, sportskog direktora, ali i rukovodstvo.

U posjeti klubu bio je i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević koji je kazao da će gradska uprava biti velika podrška klubu sa stadiona kraj Bistrice.

“Vidim da vlada dobra atmosfera na početku priprema. Ono što mogu obećati da ćemo pružati pomoć fudbalskom klubu, uradili smo to i u susret novoj sezoni, jednostavno da nigdje ne škripi. Mogu potpuno opušteno i lagodno da rade svoj posao, a mi ćemo se truditi da im i u budućnosti obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i nadamo se da će kao rezultat toga doći i neke titule i dobri rezultati i u domaćem prvenstvu i u međunarodnim takmičenjima”, kazao je Kovačević.

Foto: Željko Šapurić

Predsjednik kluba, dr Marko Mitrović, kazao je i šta je osnovni cilj za narednu sezonu.

“Opšti ciljevi FK Sutjeska se znaju – borba za sami vrh tabele i osvajanje šampionske titule, odnosno duple krune. To je naš cilj i mislim da imamo realne šanse za tako nešto. Takođe, cilj nove uprave je da stvori uslove da se pomenuti dometi ostvare, ali i da afirmiše nove igrače i napravi selekciju talenata koji će činiti okosnicu kluba. Radimo na tome da budući tim Sutjeske bude spoj mladosti i iskustva i da zadržimo najveći broj igrača”, kazao je Mitrović.

Medijima se obratio i predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, a prije toga imao je razgovor sa igračima i stručnim štabom.

“Poželio sam im srećan početak sezone i dobro zdravlje koje je jako važno u sportu. Sutjeska je klub koji uvijek treba da bude u vrhu crnogorskog fudbala i njen renome iziskuje da se uvijek ciljaju trofeji. Informisan sam da je cilj uprave dupla kruna i da se što dalje odmakne u evropskim takmičenjima. Mi ćemo im biti podrška i sa finansijskog i sa svakog drugog aspekta kako bi Sutjeska imala mnogo bolji rezultat nego što je to bilo u prethodnoj sezoni”, poručio je Vuković.