Košarkaški klasik u “Morači”, Budućnost dočekuje Partizan

0
30
Foto: Partizan Nis

Košarkaši Budućnost Volija dočekaće večeras Partizan u derbi meču 15. kola regionalne ABA lige.

Izabranici Petra Mijovića pred sobom imaju jedan od najtežih zadataka, bez obzira na to što Partizan u ovoj sezoni igra u lošoj formi.

“Neće nas zavarati pozicija Partizana i rezultati u prethodnom periodu, posebno na gostovanjima. Kvalitet njihovog tima i stručnog štaba je mnogo veći i toga smo svjesni. To će kod nas da probudi maksimalnu pozornost i pripremu, kao i želju da pobijedimo. Značajna utakmica i za nas i njih. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka u dijelu odgovornosti, intenziteta i koncentracije i da će to biti preduslov da dobijemo utakmicu”, kazao je trener Mijović.

Budućnost ima skor 9-2 uz tri meča manje, dok je Partizan na skoru 7-7.

“Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs koji su odlični napadači sa dobrim šutem su kreatori igre. Igrači na poziciji 4 takođe dobro šutiraju, igraju brzo, umeju da povuku ekipu u kontranapad. Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica. Pre svega je potrebno da se regenerišemo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve”, kazao je trener Partizana Sašo Filipovski.

Posljednjih godina tradicija u “Morači” je na strani Budućnosti, a “Plavi” su i jesenas u Beogradu slavi 101:99 nakon produžetka.

Meč se igra od 18 sati.