Košarkaši počeli pripreme za duele sa Francuskom i Portugalom

0
22
Foto: KSCG

Naša muška košarkaška reprezentacija počela je pripreme za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Boško Radović večeras će na prvom treningu na raspolaganju imati osam košarkaša.

Tu su igrači iz Budućnosti Voli: Džastin Kobs, Petar Popović, Zoran Nikolić i Filip Barović, Vladimir Mihailović iz Mornara, Mašan Vrbica član Sparsa, Dino Radončić iz Saragose i Radosav Spasojević koji igra za Sutjesku. 

Tokom dana će stići Fedor Žugić član njemačkog Ulma i Nemanja Radović igrač španske Mursije.

Spisak od 12 igrača sjutra će kompletirati Nikola Pavličević i Andrija Slavković koji večeras igraju za SC Derbi protiv Crvene Zvezde.

Prvi rival biće Francuska u petak u Pou.

“Imamo Francusku na startu, koja je uvijek težak protivnik, skoro svake kvalifikacije igramo protiv njih, mislim da je to neka ekipa koju dosta poznajemo i mislim da mi možemo da im pružimo otpor. Još ne znam sastav Portugala, ali igramo kući i tu utakmicu moramo da dobijemo i siguran sam da ćemo dati sve od sebe”, istakao je Dino Radončić i dodao:

“Francuska je košarkaška velesila i sa drugom i sa trećom ekipom oni mogu dosta toga da urade, ali treba da radimo na tome da pokušamo da ih iznenadimo i da Portugal dobijemo kod kuće”.

“Upoznaćemo se sa rivalima u naredna dva dana. Očekivanja su kao uvijek da damo maksimum, Francuska je favorit na njenom terenu, ali ćemo probati da napravimo neko iznenađenje. Protiv Portugala nadam se da ćemo na našem terenu doći do važne pobjede”, poručuje Petar Popović.

Problem je svakako i to što će naš nacionalni tim u punom sastavu imati tek dva treninga pred put koji je planiran za srijedu. Ipak dobar dio košarkaša je već neko vrijeme dio nacionalnog tima što će značiti u uslovima kada treninga za pripremimu meča gotovo da nema.

“Imamo dosta košarkaša iz jednog tima, tu su i košarkaši koji su reprezentativci dugi niz godina, tako da se dobro poznajemo, trebaće nam par treninga da se ukomponujemo i pružimo otpor Francuskoj. Vidio sam da će im faliti dosta košarkaša, kao i nama, ali vjerujemo da ćemo dobro to odraditi. Svjesni smo da u ovoj grupi sem Francuske možemo druge ekipe itekako da dobijemo, ali moramo biti fokusirani, sigurno neće biti lako. Okupili smo se, volimo da budemo sa reprezentaijom i jedva čekamo da počne”, kazao je Radončić.

U odnosu na planiran spisak selektor je morao da pravi promjene u posljednjem momentu. Bojan Dubljević se povrijedio sinoć, Igora Drobnjaka čeka duža pauza, Marko Todorović otpao zbog prelaska u Kinu, Jovan Kljajić zbog kovid protokola.

“Mi nemamo neku veliku bazu da možemo sebi da dozvolimo da nam igrač koji nedostaje malo znači. Svaki košarkaš nam mnogo znači, posebno kada govorimo o košarkašima poput Dubljevića i ostalih koji fale. Bićemo oslabljeni, ali mi smo tu, probaćemo da se skupimo, da se u ovom kratkom vremenu pronađemo, da pronađemo dobru igru i da probamo da ostvarimo što je više moguće pobjeda”, ističe Petar Popović.

Meč sa Francuskom je u petak od 20:30 u Pou. Duel sa Portugalom zakazan je za ponedjeljak u 18:30.