Kolosi na terenu: Sportisti koji su svojim izgledom izazivali strah kod protivnika

0
103
Foto: Talksport.com

Koliko je bitno umijeće i vještina na terenu, toliko je nekada važan i fizički izgled sportiste koji može da igra važnu ulogu u duelima sa protivnicima.

Ovoga puta za vas smo izdvojili neke od najviših sportsita koju su igrali, ili se još uvijek aktivno bave nekim od sportskih disciplina.

Eduar Bopre (1881-1904)

Foto: Daily Journal

Ovaj Kanađanin je bio profesionalni rvač i zvanično najviši sportsita svih vremena. On je imao 252 centimetra, a njegova težina dostizala je nevjerovatnih 180 kilograma. Kao mladiću rast mu se ubrzao, a umro je od komplikacija usled tuberkuloze.

Morteza Merzadselakžani

Foto: Twitter

Iranac Morteza Merzadselakžani, reprezentativac te zemlje u sjedećoj odbojci, je visok 246 centimetara. Predstavljao ej tu zemlju na Paraolimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016. godine. On je od 15. godine života morao da počne da koristi invalidska kolica ili štake za kretanje, kao rezultat ozbiljnog preloma karlice posle pada sa bicikla.Počeo je nakon toga da se bavi sjedećom odbojkom i veoma je uspješan.

Sulejman Ali Našnuš (1943-1991)

Foto: Indosport.com

Libijski košarkaš Sulejman Ali Našnuš bio je visok 245 centimetara, a 1960. godine se podvrgao hirurškom zahvatu kako bi zaustavio nekontrolisani rast. Bio je jedan od 17 ljudi u zvaničnoj medicini koji su dostigli visinu od 245 centimetara.

Gogea Mitu (1914-1936)

Foto: Twitter

Rumunski bokser Gagea Mitu postao je svjetski poznat po svojoj visini od 242 centimetra, pa je i zvanično bio najveći Rumun svih vremena. Njegova težina bila je 183 kilograma.

Sun Ming Ming

Foto: CGTN America

Iako mnogi misle da je Jao Ming najviši košarkaš svih vremena, Kinezi su imali jednog višeg i to Sun Min Minga. Ovaj momak bio je visok 236 centimetara. Igrao je u razvojnoj NBA ligi, a prije tri godine je okončao karijeru i sada se bavi glumom.

Georgi Murešan

Foto: Bloomberg.com

Legendarni rumunski košarkaš, sa svojih 231 centimetar bio je prava grdosija pod obručima. Imao je 147 kilograma, a u NBA ligi nastupao je za Vašington Vizardse i Nju Džersi Netse. Karijeru je okončao 2001. godine.

Gotijer Emvumbi Teri

Foto: Elbocon.pe

Rukometaš Konga Gotijer Emvumbi Teri postao je prava atrakcija na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Egptu. Ovaj momak ne dominira visinom, ali je njegova kilaža daleko veća od one na kakvu smo navikli kod profesionalnih sportista. Kružile su priče da je težak 120 kilograma, ali se može zaključiti da je on tu cifru odavno prebacio. Ipak, to mu nije smetalo da pruža sasvim dobre partije.

Sofoklis Skorcijanitis

Foto: Eurohoops

Grčki košarkaš Sofoklis Skorcijanitis, popularni Big Sofo, godinama je važio za jednog od najviših aktivnih sportista na svijetu. Bivši igrač mnogih evropskih klubova, između ostalih i Crvene zvezde, visok je 208 centimetara, a težak čak 158 kilograma i duel sa njim nije baš preporučljiv.

Alen Ngalani

Foto: Reddit.com

MMA borac Alen Ngalani, iz Kameruna, uliva strah u kosti svojim protivnicima čim se pojavi. Iako ima 45 godina, Alen ne izlazi iz teretane, pa je njegovo tijelo toliko mišićavo da izgleda kao terminator. Visok je 180 centimetara, a težak 108 kilograma.

Vejn Šo

Foto: Irish Mirror

Golman Satona Vejn Šo, dospio je u žižu javnosti prije par godina kada je na meču sa Arsenalom u FA kupu na klupi svog tima jeo burek. On ima 49 godina, nije poznato koliko je težak, ali sudeći po slikama, ko bi mu se našao na putu ka lopti, ne bi dobro prošao.