KMF Trebjesa: Debitant i lider u Biznis ligi

0
242
Foto> KMF Trebjesa

Već osam godina zaredom KMF Trebjesa sa uspjehom i u kontinuitetu nastupa u Opštinskoj futsal ligi. Prije dvije sezone osvojeno je i prvo mjesto, što je bio dokaz da klub funkcioniše na ozbiljan način.

Međutim, najbolja potvrda da se radi kako treba bio je poziv za učešče u Biznis ligi u kojoj nikšićki klub u grupi B zauzima trenutno lidersku poziciju.

Priča zvana „Trebjesa“ pod istoimenim brdom je počela prije osam godina kada je nskoliko entuzijista i zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar, riješilo da svoje slobodno vrijeme troše na pravi način.

„Kao neko ko od malena voli fudbal i kao neko ko je dugo trenirao i igrao, riješio sam da sa par prijatelja osnujem klub malog fudbala na amaterskom nivou. Ja i Vladan Sarić pokrenuli smo ovu priču još prije osam godina i sa ostatkom ekipe postavili je što se kaže na noge i ona sada svakim danom sve više dobija na značaju. Prvo je ideja bila da imamo negdje kvalitetno potrošiti slobodno vrijeme, ali smo svi toliko ušli u ovu priču da je „Trebjesa“ sada neodvojivi dio nas. Uslijedio je prije par sezona i najveći uspjeh kada smo bili prvaci Opštine, a od ove sezone smo i učesnici Biznis lige gdje pretendujemo da ostanemo na liderskoj poziciji gdje se trenutno i nalazimo“, ističe trener kluba Boris Bojanić, koji je zajedno sa Vladanom Sarićem i osnivač ekipe.

Nije bilo lako funkcionisati od osnivanja, ali zajedničkim djelovanjem svih u ekipi prevazilazili su se svi problemi. Osim nastupa u Crnoj Gori, ekipa je igrala i turnire u Trebinju, a učestvovali su i u nekoliko humanitarnih akcija.

„Naravno da smo samo zajedništvom i zdravom atmosferom uspjeli da funkcionišemo na pravi način sve ove godine. To nam je i pomoglo da preskočimo sve prepreke. Imali smo i pomoć od raznih ljudi kojima smo zahvalni i nadam se da smo svojim angažovanjem, ali i rezultatima, naročito u posljednje nekolike sezone, opravdali povjerenje“, ističe Boris, koji je dugo sezona i aktivno igrao za klub.

Svakako da je poruka ovih momaka da igrati fudbal samo iz razonode, a u isto vrijeme praviti ozbiljnu priču, jeste potez koji treba da slijede svi koji vole najpopularniji sport na planeti.

„Nadam se da na ovaj način dajemo pravi primjer makar našim sugrađanima, naroćito onim najmlađima da je sport jedan od najboljih izbora i da uz malo truda i želje se može napraviti svoja zdrava priča. KMF „Trebjesa“ ostaje primjer lijepog druženja, igre, razonode i ljubavi prema fudbalu, a svaki rezultat i uspjeh preko toga je samo bonus na sve ostale benefite. Ambiciozno nastavljamo takmičenje na oba fronta, odnosno u Opštinskoj ligi gdje smo ostvarili plasman u plej-of, kao i Biznis ligi, a s obzirom da je ljeto na pragu očekuje nas nastupi na takmičarskim, ali i na humanitarnim turnirima, na koje ćemo se svakako sa velikim zadovoljstvom odazivati“, zaključuje razgovor naš sagovornik.