KMF Bajo Pivljanin – ponos Plužina i futsala u Crnoj Gori

0
873
Foto: KMF Bajo Pivljanin/Facebook

Mali fudbal, ili futsal, je jako popularan u svim djelovima svijeta, pa tako i kod nas u Crnoj Gori gdje klubovi i reprezentacija bilježe zavidne rezultate i na pravi način predstavljaju našu zemlju.

Da bi neko postao futsaler potrebno je da ovu igru zaista ima u malom prstu i da loptom barata vještije i bolje nego što to rade igrači na velikim terenima.

Istinski majstori futsala već godinama stasavaju na obali Pivskog jezera – KMF Bajo Pivljanin je najbolji sportski ambasador Plužina i ujedno jedan od najboljih klubova malog fudbala u Crnoj Gori. Pivljani su trenutno lideri na tabeli Prve futsal lige Crne Gore.

Bajo Pivljanin je osnovan 1994. godine i predstavlja najstariji klub malog fudbala u Crnoj Gori. Na ideju da se osnuje klub došli su zaljubljenici u ovaj sport iz Plužina, prvenstveno gospodin Pavle Glomazić, koji je bio i trener ovog kluba više od 20 godina.

Foto: KMF Bajo Pivljanin/Facebook

Kroz dugu istoriju svog postojanja klub je osvajač velikog broja trofeja. Najznačajnija je, svakako, titula prvaka Crne Gore (za sada jedina) osvojena u sezoni 2010/2011, zatim vicešampionsko zvanje iz sezone 2011/2012. Takođe, Bajo je bio učesnik plej- ofa više puta, kao i osvajač velikog broja turnira u zemlji i okruženju. Članovi ovog kluba prestavljaju opštinu Plužine na međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) gdje su osvojili dvije bronzane medalje. Takođe, klub je dao veliki broj igrača koji su u svom periodu branili boje nacionalne selekcije što takođe predstavlja uspjeh.

Predsjednik, a ujedno i prvi trener kluba je Milivoje Dondić, čovjek koji je čitavu mladost posvetio ovom sportu i koji je svojevremeno bio jedan od najboljih futsalera Crne Gore.

“U Plužinama je uvijek bilo i biće talenata za futsal. Rad kluba je uvijek bio baziran na mlade igrače, tako je i danas. Uz prvi tim imamo desetak mladih momaka koji vrijedno rade i čekaju svoju šansu. Sigurno da budućnost ovog sporta leži baš na radu sa mladim snagama”, kazao je Dondić za Indirekt.

Foto: KMF Bajo Pivljanin/Facebook

Potvrda dobrog rada svakako je i prvo mjesto na tabeli našeg najjačeg ranga takmičenja.

“Tekuća sezona je itekako uspješna za nas, osvajači smo jesenje titule, skoro pa smo sedam kola prije kraja obezbjedili učešće u plej ofu. Sigurno da se nećemo zadovoljiti sa tim, jeste da smo osnovni cilj ostvarili, ali ćemo kroz utakmice plej ofa pokušati da se domognemo najvećeg plasmana. Mi se dosta izdvajamo od drugih po činjenici da gro ekipe čine momci iz našeg grada, što nije slučaj sa ostalim ekipama, uz par pojačanja sa kojima smo ove godine pogodili, predstavljamo veoma ozbiljnu ekipu. Moramo istaći i izuzetnu hemiju koja vlada u ekipi, većina ovih momaka se druže i pored futsala”, rekao je Dondić.

Prvi čovjek kluba za kraj je imao i poruku.

“Svakako da je poruka za sve mlade ljude da se bave sportom. Futsal je sport koji zahtjeva dosta fizičke pripremljenosti i izuzetno je dinamičan i zanimljiv što svakako može da privuče mlade ljude. U svakom slučaju koji god sport odaberu na pravom su putu”, zaključio je Dondić.

Iz kluba su poručili da veliku zahvalnost za funkcionisanje i kvalitetan rad duguju Opštini Plužine i Parku prirode “Piva”.