Kirjos: Novak je čudna mačka, đavolski teniser

0
29
Foto: AFP

Australijski teniser Nik Kirjos nastavio je sa kritikama na računog prvog reketa svijeta Novaka Đokovića.

Nedavno je srpskog asa nazvao “idiotom”, a Novak je rekao da poštuje Kirjosa zbog tenisa koji igra, ali da ga ne poštuje van terena.

“To mi je čudno, kada sam pročitao njegovu izjavu rekao je da me ne poštuje van terena. Imalo bi smisla da je rekao da me ne poštuje na terenu, pošto razumijem da se ne slaže sa nekim mojim stvarima koje sam radio u prošlosti na terenu. Ali nijesam siguran kako može da me ne poštuje van terena. Radio sam stvari izuzetno dobro, posebno tokom pandemije. Dijelio sam hranu ljudima koji nijesu imali ili nijesu mogli da je nabave”, rekao je Kirjos, prenio je Eurosport.

“Bio sam izuzetno oprezan u onome što sam radio. Nijesam želio da širim virus. Sada pokušavam da doniram obroke ljudima kojima je potrebna hrana. Imam moju fondaciju. I zato mi je čudno zašto bi on rekao da me ne poštuje van terena. Ja zapravo mnogo toga radim van terena”, dodao je on.

Australijanac se osvrnuo i na ponašanje Đokovića van terena.

“Novak je vrlo čudna mačka. Đavolski teniser, ali nažalost neko ko se bez majice provodio tokom pandemije. To je po meni bilo mnogo loše”.

Upitan da prokomentariše ko je najveći teniser svih vremena, Kirjos je odgovorio:

“Mislim da je Rodžer najveći teniser svih vremena. Uz njegovu vještinu, način kojim igra tenis, to je čisto. Što se tiče talenta, mislim da (Rafael) Nadal i Đoković nijesu ni blizu Rodžeru. Čisto na osnovu talenta i načina koji Rodžer igra, njegove ruke, njegovi servisi, voleji, nedodirljiv je”, kazao je Nik.