Kineska teniserka Peng Šuai živa, zdrava i na sigurnom

0
25
Foto: MOK

Slavna kineska teniserka Peng Šuai je živa, zdrava i na sigurnom, stigla je zvanična potvrda iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Čitav sportski svijet je bio zabrinut za 35-godišnju Kineskinju nakon što je javno putem društvene mreže Weibo objavila inkriminirajuće podatke o penzionisanom političaru i nekadašnjem potpredsjedniku kineske vlade Žangu Gaoliju (75), a post je u rekordnom vremenu obrisan sa stranice.

Nakon toga Peng je jednostavno nestala i nije se pojavljivala u javnosti.

Iz Kine su dolazile oprečne informacije, puštani su i neki snimci za koje se nije moglo utvrditi da li su aktuelni ili se radi o ranije snimljenom materijalu, a čitavu dilemu je odlučio riješiti MOK.

Predsjednik MOK-a Tomas Bah je imao videopoziv s teniserkom. U saopštenju MOK-a navodi se kako je Bah više od pola sata razgovarao s Peng nakon njene gotovo tronedeljne odsutnosti iz javnosti.

“Objasnila je da je na sigurnom i da se osjeća dobro, da živi u svom domu u Pekingu, ali bi htjela da se njena privatnost poštuje u ovom trenutku. Vrijeme provodi s prijateljima i porodicom, a poručila je i da će nastaviti igrati tenis”, saopštili su iz MOK-a.